- Konu Yazar
Dört gözle bekliyoruz nasıl yazılır?
Dört Gözle Beklemek Örnek Cümle İçinde Kullanımı 1- Abimin iş için gittiği Almanya’dan dönmesini dört gözle bekliyorum. 2- Serpil, üniversiteden mezun olup iş hayatına atılmayı dört gözle bekliyor. 3- Onun büyük bir hayranıyım ve yeni kitabının çıkmasını dört gözle bekliyorum.Dört gözle beklemek ne anlama gelir?
➡Dört gözle beklemek deyiminin anlamı:Özleyerek, çok isteyerek, büyük bir sabırsızlıkla beklemek. ➡Dört gözle beklemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Annemin yolunu dört gözle beklemeye başladım.Vakti zamanında nasil yazilir?
tdk imlâ kılavuzunda doğru yazım şekli böyledir.
Alnımın akıyla çıkmak ne demek?
➡Alnının Akıyla deyiminin anlamı: Küçümsenecek, ayıplanacak bir duruma düşmeden; tertemiz, şerefiyle, başarılı olmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir işi hakkıyla gerçekleştirmek anlamında kullanılmaktadır.Gelmesini beklemek ne anlama geliyor?
Bir şeyi, bir kimseyi gözetmek, korumak, muhafaza etmek.Vakti zamanında ne demek TDK?
tdk imlâ kılavuzunda doğru yazım şekli böyledir. zaman üssü zamanı değil bambaşka bir şeyi kasteder. deyimin kullanılış şekli sonucunda zaman üssü zaman gibi bir şey çıkabilir o ayrı.
İnme zamanı, yağmurun yağma zamanı.
TDK 2021 yılı son verilerine göre hala kelimesinin doğru yazılışı hâlâ şeklindedir.
Alnının damarı çatlamak ne demek?
➡Alnının Damarı Çatlamak deyiminin anlamı:Başarmak için çok sıkıntı çekmek, çok çaba sarf edip emek vermek anlamlarında kullanılır. Bir işin üstesinden gelmek için çok uğraşmak, emek sarf etmek anlamına da gelmektedir.