AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dorlar hangi gocle Yunanistana gelmistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dorlar hangi göçle Yunanistana gelmiştir?​

Dorlar’ın Yunanistan’a nereden geldikleri, dolayısıyla önceki yurtlarının neresi olduğu ve göç nedenleri halen bilinmemektedir. En olası görüş, Orta Avrupa’dan, muhtemelen günümüz Polonya’sından göçe başladıkları, burada Keltler’in, İliryalılar’ın, Daçyalılar’ın ve Traklar’ın komşuları oldukları yönündedir.

Ege Göçleri neden başladı?​

Thrak kavimlerinin neden olduğu Ege Göçleri süreci içerisinde, Dor göçleri de muhtemelen İllyr ve Thrak baskısıyla gerçekleşmiştir. Böylece uygarlıklarının yıkılmasından kısa bir süre önce Anadolu’ya da yerleşmeye başlayan Akalar, Dor baskısıyla Anadolu’ya daha büyük kitleler halinde göç etmişlerdir.
Ege Göçleri ne zaman başladı?
Ege Göçleri, MÖ. 13. yüzyılın son çeyreği ile 12. yüzyılın ilk çeyreğinde olmak üzere, iki aşamada cereyan etmiş olan büyük bir kavimler hareketidir.

Ege Göçleri çerçevesinde Batı Anadolu’ya ilk gelenler kimlerdir?​

Böylece uygarlıklarının yıkılmasından kısa bir süre önce Anadolu’ya da yerleşmeye başlayan Akalar, Dor baskısıyla Anadolu’ya daha büyük kitleler halinde göç etmişlerdir. Anadolu’ya ilk gelenler onlar ve daha sonra Aioller olmuştur.

Ege göçleri sonucunda hangi devlet yıkılmıştır?​

Hitit yerleşimlerinin M.Ö. 1200 yıllarına yani Ege Göçleri’nin olduğu tarihlere denk gelen tabakaları kalın bir kül tabakasıyla sona erer. Ege göçleri ile gelen savaşçı kavimler Hitit yerleşimlerini talan edip yakıp yıkmışlar ve böylece Hitit İmparatorluğu yıkılmıştır.
Ege göçleri sonucunda hangi topluluklar nereye yerleşmişlerdir?
Ege ve Dor göçleri boylardan Dor’lar, Attika, Euboia, Ege Adaları ve Anadolu’nun batı kıyılarının orta kesimine; Aioller ise, Lesbos Adası ve Anadolu’nun kuzeybatısına (Çandarlı Körfezi çevresine) yerleşmişlerdi.
lidyalılar ve frigyalılar bu göç dalgasıyla gelen kavimlerdendir.. iki aşamada gerçekleşmiş büyük bir kavimler hareketidir. deniz kavimleri olarak da bilinen yunanistanda yaşayan bu kavimlerin hareket nedeni genelde ekonomiktir. ama; orta avrupadaki siyasal çekişmeler olduğu da düşünülmektedir.
Deniz Kavimleri Hareketi veya Dor istilası olarak da bilinen Ege Göçleri, MÖ. 12. yüzyılın başlarında Dorlar’ın Yunanistan’a saldırılarının sonucunda Yunanistan’da bulunan toplumların Dorlar’dan kaçarak Batı Anadolu’ya göç etmeleridir.
2 Deniz kavimleri hangi bölgelere göç hareketi gerçekleştirmiştir?
Deniz Kavimleri, ya da Deniz Halkları Tunç Çağı’nın sonlarına doğru, özellikle MÖ 13. yüzyılda, MÖ 1276 – 1178 yılları arasında Anadolu, Suriye, Filistin, Kıbrıs ve Mısır’a yönelen istila hareketlerinden sorumlu görülen, savaşçı ve denizci halklardır.
 
Geri
Üst