Donut

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Donut Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
100 gram eritilmiş margarin yahut tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilin
Un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
160 gram çikolata
Şeker- tarçın karışımı

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 3 su bardağı un elenerek ortası açılır ve tüm gereçler koyularak düzgünce yoğurulur.
1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalandıktan sonra unlanan tezgah üzerinde 1,5 cm kalınlığında açılır.
Büyük bir bardak ortası da bir kola şişesi kapağı yahut duy ile kesilerek yağlı kağıt üzerine(eğer yağlı kağıda koymazsanız kızartırken hali bozulur) alınır.
Kızdırdığımız sıvı yağda fazla yüksek ateşte olmayacak biçimde gerili önlü kızartılır ve ocaktan alınarak havlu peçete üzerine koyulur.
Donutları dilerseniz benmari yolu eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz yahut şeker ve tarçın karışımına bulanır.
Üzerini dilediğinizce süslersiniz.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst