SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Donut Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Süslemek için;
100 gram sütlü çikolata
100 gram beyaz çikolata
Çeşitli pasta süsleri
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu mayalamakla başlıyoruz.
Ilık süt, şeker ve mayayı güzelce karıştırıyoruz.
İçine ılık su yağ, yumurta, tuz ve unumuzu ekleyip yumuşacık biz hamur elde ediyoruz.
Güzelce yoğurduğumuz hamuru ağzı kapalı bir formda 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanmaya müddeti biten hamurumuzu iki yağlı kağıt ortasında güzelce yarım 1 santim kalınlığında açıyoruz.
Su bardağının ağzını çok az yağlayıp açtığımız hamurlardan yuvarlaklar kesiyoruz.
Kestiğimiz yuvarlakları küçük su şişesi kapağıyla kesip halkalar oluşturup tepsiye dizip tekrar mayalandırıyoruz.
Mayası gelen hamurlarımızı kızgın sıvı yağa atarak kızartıyoruz.
Kızaran hamurları soğuduktan sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolatalara batırarak istediğimiz üzere süslüyoruz. Afiyet olsun .
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Süslemek için;
100 gram sütlü çikolata
100 gram beyaz çikolata
Çeşitli pasta süsleri
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu mayalamakla başlıyoruz.
Ilık süt, şeker ve mayayı güzelce karıştırıyoruz.
İçine ılık su yağ, yumurta, tuz ve unumuzu ekleyip yumuşacık biz hamur elde ediyoruz.
Güzelce yoğurduğumuz hamuru ağzı kapalı bir formda 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanmaya müddeti biten hamurumuzu iki yağlı kağıt ortasında güzelce yarım 1 santim kalınlığında açıyoruz.
Su bardağının ağzını çok az yağlayıp açtığımız hamurlardan yuvarlaklar kesiyoruz.
Kestiğimiz yuvarlakları küçük su şişesi kapağıyla kesip halkalar oluşturup tepsiye dizip tekrar mayalandırıyoruz.
Mayası gelen hamurlarımızı kızgın sıvı yağa atarak kızartıyoruz.
Kızaran hamurları soğuduktan sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolatalara batırarak istediğimiz üzere süslüyoruz. Afiyet olsun .
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı