AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Donut kim icat etti?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Donut kim icat etti?​

Donut’un Kökeni Tahminlere göre; 19. yüzyıl ortalarında Hollandalılar’ın olykoeks (domuz yağında kızartılmış kek topları) veya yağlı kek yaptıkları sıralarda, Amerika Birleşik Devletleri’ne göç eden Hollandalı göçmenler sayesinde, bugün yediden yetmişe herkesin afiyetle yediği, donut ortaya çıktı.

Donut nerede muhafaza edilir?​

Kızarmış donutları buzdolabında değil fırınınızdaki ızgara ya da tepsi üzerinde saklayın. Bu şekilde donutlar iki güne kadar saklanabilir ve yapısı kesinlikle bozulmaz. Buzdolabına giren donutlar ise lezzet değişimine uğrar. Oda sıcaklığında sakladığınız donutları dilerseniz mikrodalgada 10 saniyede ısıtabilirsiniz.
Donutun üzerine ne sürülür?
Üzeri İçin;
Donut kaç derece yağda pişirilir?
Hamuru tepside mayalanana kadar bekletelim. 180 derecede pişirelim. Üzerini eritilmiş çikolataya batırıp şekerlemeler, fındık, fıstık ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Donut hangi ülkeye aittir?​

Donut (İngilizce: doughnut veya donut), özellikle ABD’de bol tüketilen tatlı bir çörek. Şeker ve yağ açısından oldukça zengin olan çöreğin kalorisi fazladır. Birçok çeşidi vardır ve Amerikalılar genellikle kahvaltıda tercih ederler.

Donut nasıl yenir?​

Donutlarınızı beyaz ya da kakaolu çikolatayı benmari usulü eriterek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çikolata sürdüğünüz donutları Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı, file badem ile tatlandırabilirsiniz.
Donut üzerine sos nasıl yapılır?
Tavada yağı kızdırın donutları kısık ateşte kızartın. Tabağa kağıt havlu serin ve kızaran donutları havlunun üzerine koyun. Bu işlem bittikten sonra sos tenceresine kremayı koyun kaynamaya yakın alın ve bitter çikolataları kırıp karıştırın. Donutların yarısını sosa batırın ve soğumaya bırakın.
Kakao sosu nasıl yapılır?
- 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1,5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alın.
- Ocağın altını açın ve hepsi eriyip malzemeler birbiri ile karışana kadar karıştırıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra 1 dakika da ocağın altını kısıp bekleyin ve çikolata sosunuz hazır.

Donut fırında mı yağda mi?​

İKİ ÇEŞİT DONUT VARDIR Fırında veya kızgın yağda. Her iki pişirme şeklinde de hamur mayalanır, hamur kesilir. Fırında olacaksa kalıplara yerleştirilir ve pişirilir. Yağda pişirecekseniz termal bir termometreye ihtiyaç duyacaksınız.

Donut nasıl kızartılır?​

Mayalanan hamuru merdane ile orta kalınlıkta açıp bardak veya aparat yardımı ile keselim. Ortasını bir kapak ile delip yağlı kağıt üzerine koyalım. Üzerini kapatıp 30 dakika da bu şekilde mayalandıralım. Orta ateşte ısıtılmış yağın içine koyup arkalı önlü kızartalım.
Donut nereye ait?
 
Geri
Üst