AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Donut icinde ne var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Donut içinde ne var?​

Gerçek Donut Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un.
- 1 çay bardağı ılık süt.
- 3 çorba kaşığı toz şeker.
- 1 tane yaş maya.
- 2 paket vanilya şekeri.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 2 yumurta.
- 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı

1 bardak süt ile ne yapılır?​

1 bardak süt ile ne yapılır?
1 Bardak Sütle Yapılan Tatlılar: 20 Harika Tarif
- #1 Nefis Waffle Tarifi (videolu)
- #2 Starbucks Mozaik Keki (videolu)
- #3 Pişmeyen Cheesecake (15 Dakikada) (Videolu)
- #4 Dankek Kubbe Pasta Tarifi.
- #5 Çıtır Çıtır Yassı Kadayıf (Tam Ölçülü)
- #6 Tencerede Fincan Kek (videolu)
- #7 Elmalı Profiterol Tarifi (Videolu)

Donut kek nasıl yapılır?​

Donut kek nasıl yapılır?
Yapılışı ●Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Sütü, yagi, kakaoyu ekleyip, karıştırın. Un-kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Mikserle düşük devirde, karışana kadar azicik cirpin.

Donut neden yapılır?​

Tam kıvamında bir hamur elde etmek için 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket kuru maya, yarım çay bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet yumurta, yarım çay kaşığı tuz ve yaklaşık 2.5 su bardağı un ve bir miktar sıvı yağ yeterli olacaktır.

Donut nasıl telaffuz edilir?​

Donut nasıl telaffuz edilir?
kelimenin esası “doughnut” şeklindedir. donut, kısaltılmış halidir. o sebeple, okunuşu da “doughnut” kelimesi ile aynıdır. buradan nasıl okunduğunu dinlemeniz pek tabii mümkün. donut diye yazılır deez nut diye okunur.

1 su bardağı yağlı süt kaç kalori?​

1 su bardağı yağlı süt kaç kalori?
1 Su Bardağı (200 ml lik) İnek Sütü (Tam Yağlı) 116,00 kaloridir. İnek Sütü (Tam Yağlı) içeriğinde 11,14 Karbonhidrat(g), 5,64 Protein(g), 6,00 yağ(g), 90,00 Sodyum(mg), 316,00 potasyum(mg), 214,00 Kalsiyum(mg), 66,00 A Vitamini(ui), 3,40 C Vitamini(mg), 0,18 ve Demir barındırır.
Sütle kolay ne yapılır?​
En Kolay ve Hafif 21 Sütlü Tatlı Tarifi
- #2 Panna Cotta Tarifi (Gerçek İtalyan Lezzetinde – Frambuaz Soslu)
- #3 Kazandibi Tarifi (Enfes)
- #4 Sütlaç Tarifi (videolu)
- #5 Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi.
- #6 Keşkül Tarifi (Osmanlı Mutfağı) (videolu)
- #7 Meşhur Süt Helvası nasıl yapılır? (videolu tarif)
- #8 Güllaç Tarifi.

Donut nasıl yapılır ve malzemeleri?​

Donut nasıl yapılır ve malzemeleri?
Yapımı için malzemeler
- 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt.
- 2 yemek kaşığı toz şeker.
- 1 paket instant kuru maya.
- Yarım çay bardağı ılık su.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz.
- 2,5-3 su bardağı kadar un.

Kolay donut nasıl yapılır?​

Kolay donut nasıl yapılır?
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü ocağa alıp, sıcağa yakın olacak şekilde ısıtalım.
- Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayalım.

Donut hangi ülkeye ait?​

Donut (İngilizce: doughnut veya donut), özellikle ABD’de bol tüketilen tatlı bir çörek. Şeker ve yağ açısından oldukça zengin olan çöreğin kalorisi fazladır. Birçok çeşidi vardır ve Amerikalılar genellikle kahvaltıda tercih ederler.

Donut nasıl kızartılır?​

Donut nasıl kızartılır?
Mayalanan hamuru merdane ile orta kalınlıkta açıp bardak veya aparat yardımı ile keselim. Ortasını bir kapak ile delip yağlı kağıt üzerine koyalım. Üzerini kapatıp 30 dakika da bu şekilde mayalandıralım. Orta ateşte ısıtılmış yağın içine koyup arkalı önlü kızartalım.
 
Donut, genellikle ABD'de bolca tüketilen bir tatlı çörek olarak bilinir. Şeker ve yağ içeriği yüksek olan bu lezzetli atıştırmalık, farklı çeşitleriyle popülerdir ve genellikle kahvaltılarda tercih edilir.

Donut nasıl yapılır?
Donut yapımı için gereken malzemeler:
- 1 çay bardağı sıcak süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un

Donut yapım adımları:
1. Sütü ılıtın ve içine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika mayalanmaya bırakın.
2. İlk karışıma sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip karıştırın.
3. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üstünü örtüp yaklaşık bir saat mayalandırın.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın ve ortasını delerek yuvarlak donut şekli verin.
5. Yağda altın rengini alana kadar kızartın.
6. Pişen donutları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.

Donutların üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri, çikolata sosu veya fındık parçacıkları gibi lezzetli malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst