- Konu Yazar
Dönüştürülmüş sınıf hangi alanda kullanılır?
Dolayısıyla dönüştürülmüş sınıf yaklaşımı, kullanılan çevrimiçi araçlar sayesinde dersi sınıf dışına da taşıyarak, öğrenen için daha zengin ve esnek bir öğrenme çevresi yaratmaktadır. Harmanlanmış öğrenme, çevrimiçi öğrenme ve yüz yüze öğrenme etkinliklerinin en uygun şekilde bütünleştirilmesidir.Ters yüz edilmiş sınıflar ne işe yarar?
Ters yüz edilmiş sınıflar ne işe yarar?Ters yüz sınıf en temel haliyle tanımlanırsa derste yapılan ders etkinliklerinin internet üzerinden yapılma- sı, evde yapılan ev ödevi uygulamalarının ise sınıfta yapılmasıdır. Çıkış noktası ise dersi dinlemek pasif bir işlem olup, öğrenci ders videoları ile kendi kendine dersi izleyip öğrenebileceği fikridir.
Blended eğitim ne demek?
Blended Learnıng (Karma Eğitim) Nedir? Karma eğitim modeli, harmanlaşmış öğrenme olarak da bilinmektedir. Hibrit eğitim de denen karma eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir.Ters düz edilmiş öğrenme nedir?
Ters düz edilmiş öğrenme nedir?Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen-öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.
Ters yüz yaklaşımı nedir?
Blending yöntemi nedir?
Blending yöntemi nedir?Blended (Harmanlanmış) Metodu Anlama Blended (Harmanlanmış) Metot, öğrenci merkezli öğretim ve öğretmen eşliğinde işlenen derslerin bir birleşimidir. Kursunuzun bu bölümünü, size en uygun zamanda ve istediğiniz her yerde yapabilirsiniz.