AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Doner hangi yoreye ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Döner hangi yöreye ait?​

Türkiye’nin Bursa şehri genellikle dikey şişte yapılan döner kebabın doğum yeri olarak kabul edilir. Yavuz İskenderoğlu’na göre, dedesi İskender Efendi dikey şişe geçirilmiş döner kebabın mucididir. İskender Efendi çocukken babasının restoranında pişirilen kuzuları yatay değil de dikey şişe geçirmeyi akıl etmiştir.

Nerenin et döneri meşhur?​

Nerenin et döneri meşhur?
kesinlikle ankara’da yenir. karadeniz’in dağlarında ve kuzeydoğu anadolu’da da unutulması imkansız dönerler yense de olanca handikapına rağmen ankara döneri ilk sırayı alır.

Tavuk döner ilk ne zaman çıktı?​

Tavuk döner ilk ne zaman çıktı?
1980’li yıllarda ilk tavuk dönerini yaptıkları zaman kimsenin tavuk etini tanımadığını anlatan esnaf Ergincan, “Tavuk döneri tanımıyorlardı hatta çok lüks görüyorlardı. Tavuk dönerciler zamanla yaygınlaşınca biz de tavuk döner işini artık herkes yapıyor, biz farklı olalım düşüncesiyle Can Balığı açtık” sözlerine yer …

Dünya döner sahibi kim?​

Conversation. Hemşehrimiz, Orta İlçesi Özlü Köyü’nden Dünya Döner’in sahibi Satılmış ALTIPARMAK’ı ziyaret ederek fabrikasına konuk olduk.

Tavuk dürüm ne kadar sürede bozulur?​

Tavuk dürüm ne kadar sürede bozulur?
Pişmiş tavuk buzdolabında 3 gün taze kalırken buzlukta ise 2-6 ay arasında taze kalabilir. Tabi pişmiş tavuğu başka ürünler ile karıştırmadan saklamak gerekmektedir.

En iyi döner hangisi?​

En iyi döner hangisi?
ODUN ATEŞİNDE. BAYRAMOĞLU / İSTANBUL.
Bayramoğlu et dönerin sahibi kimdir?​
Bayramoğlu Döner Mekanın Ardahanlı sahibi Halim Arslan, memleketindeyken yaşadığı ilçenin adını vermiş restoranına. Ardahan’da uzun yıllar kasaplık yapan mekan sahibi, lokantasında uzmanlaştığı alanda çalışmaya karar vermiş.

En iyi tavuk döner Tavuğun neresi?​

En iyi tavuk döner Tavuğun neresi?
🌟 Dilerseniz tavuk göğüs etiyle de yapabilirsiniz. Fakat tavuk butla yapılan döner daha lezzetli ve daha yumuşak oluyor.
 
Döner genellikle Bursa şehrinden dikey şişte yapılan kebap türü olarak bilinir. Yavuz İskenderoğlu'na göre, dedesi İskender Efendi dikey şişe geçirilmiş döner kebabın mucidi olarak kabul edilir. İskender Efendi'nin çocukken babasının restoranında yatay değil dikey şişe geçirilmiş kuzuları pişirmeyi akıl etmesiyle dönerin bu şekilde yapılmaya başlandığı söylenmektedir.

Ankara'da et döneri oldukça meşhurdur. Karadeniz'in dağlarında ve Kuzeydoğu Anadolu'da da lezzetli dönerler bulunsa da, Ankara döneri genellikle ilk sırayı alır.

Tavuk dönerin ise 1980'li yıllarda ortaya çıktığı söylenmektedir. O dönemlerde tavuk dönerini yapmaya başladıklarında insanların tavuk etini tanımadığı ve hatta lüks gördüğü anlatılmaktadır.

Dünya dönerin sahibi olarak ismi geçen Satılmış ALTIPARMAK, Orta İlçesi Özlü Köyü'nden gelmektedir. Kendisi Dünya Döner'in sahibidir.

Tavuk dürümün tazeliği açısından pişmiş tavuğun buzdolabında 3 gün, buzlukta ise 2-6 ay arasında taze kalabileceği belirtilmektedir. Ayrıca pişmiş tavuğun başka ürünlerle karıştırılmadan saklanması önerilmektedir.

En iyi döner olarak "Odun Ateşinde" adlı mekan Bayramoğlu, İstanbul'da öne çıkmaktadır.

Bayramoğlu Döner Mekanın sahibi Halim Arslan, Ardahanlıdır. Mekanını memleketinin adını vererek açmıştır. Uzun yıllar kasaplık yapmış olan Halim Arslan, lokantasında döner konusunda uzmanlaşmıştır.

Tavuk döner yaparken göğüs eti yerine but kullanmanın daha lezzetli ve yumuşak bir döner elde etmek için daha iyi olduğu belirtilmektedir.
 
Geri
Üst