AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Donem icinde secmeli dersler degistirilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dönem içinde seçmeli dersler değiştirilebilir mi?​

Hocam seçmeli dersleri değiştirmeniz mümkün değil. Bütün işlemleride yapsanız olmuyor. Çünkü belli bir süreden sonra E-Okulun ildeki yöneticisi sistemde değişiklik kaydet ve sil butonlarını kapatıyor.

E okul seçmeli ders nasıl değiştirme?​

1-) Ortaöğretim Kurum İşlemleri > Seçmeli Ders İşlemleri > Seçmeli Ders Sil ekranına giriniz. 2-) Öğrencinin TC Kimlik No giriniz, Bul düğmesini tıklatınız. 3-) Seçmeli Derslerini Sil kutusunu işaretleyiniz. 4-) Kaydet düğmesini tıklatınız.
Okul seçmeli dersleri ne zaman?
Bakanlık da gelen talepler üzerine tercih sürecini 7 Şubat tarihine kadar uzattı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

Seçmeli dersi almak zorunlu mu?​

2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.

E okul seçmeli ders tanımlama nasıl yapılır?​

Okul idarecilerin e-Okul’dan seçmeli ders tercihi yapmaları için şifreleriyle sisteme giriş yapması ardından kurum işlemleri bölümüne gelmeleri gerekiyor. Şu adımlar takip edilmeli: * Kurum İşlemleri > Ders İşlemleri > Seçmeli Dersler bölümünden okul bazında seçilen tüm seçmeli dersler seçili hale getirilip kaydedilir.
Seçmeli dersler nereden giriliyor?
Adımlar şöyle: Kurum İşlemleri- Ders İşlemleri- Seçmeli Dersler- bölümünden okul bazında seçilen tüm seçmeli dersler seçili hale getirilip kaydediliyor. Öğrenci Seçmeli Ders Belirleme – bölümünden sınıf seçilir- alttan o sınıf için seçilen ders seçilerek listeleme yapılır.
* Liselerde ise yönetmeliğe göre blok ders yapılabilir fakat yukarıda da bahsettiğim gibi “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi ”ndeki “Ders sürelerinin sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanması uygun olacaktır.” İfadesinden dolayı blok …
Normal dersin süresi ilköğretim okullarında 40 dakika iken iki ders saatinin birleştirilmesiyle oluşan blok ders saati süresi 80 dakika olmaktadır. Ortaöğretim kurumlarında ise, ders saati süresi 45 dakika iken, blok uygulamalarda süre 90 dakikayı bulmaktadır.
Seçmeli ders seçimi ne zaman 2022?
ORTAOKUL VE LİSE SEÇMELİ DERS SEÇİMİ 2022 NE ZAMAN YAPILACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklama şu şekilde: Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

Seçmeli dersler kaçıncı sınıfta başlıyor?​

Seçmeli ders kaçıncı sınıfta başlıyor? 4. Seçmeli derslerden birden fazla sınıf düzeyinde alınabilecek derslerin öğretim programları modüler bir yapıda oluşturulacaktır. Öğrenciler bu derslerden herhangi birini, 5-8. sınıf arasında herhangi bir sınıfta ya da sürekli olarak alabileceklerdir.

Geri