AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurulmus somon nasil cozulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.471
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dondurulmuş somon nasıl çözülür?​

Fırını önceden 220 dereceye ısıt ve 2 somon filetosunu soğuk suda yıka. 2 donmuş somon filetosunu paketinden çıkar ve buz parçaları eriyene kadar musluk suyunun altında tut. Unutma ki filetoların çözülmesine gerek yoktur. Buzu eritmek için balıkları suda hızlıca durulamak pişerken hamur gibi yumuşamasını engeller.

Somon balığı derin dondurucuda ne kadar saklanır?​

Somon balığı derin dondurucuda ne kadar saklanır?
Uygun koşullarda (derin dondurucuda –20 ºC ile –30 ºC’lerde) saklanan balıklar 2 yıla kadar tazeliklerini kaybetmeden dayanabilir ve süre sonunda ilk günkü kadar olmasa da besleyici özelliklerini muhafaza edebilirler.

Dondurulmuş balık nasıl tüketilir?​

Donmuş balık ne türlü pişer? Temizlenmiş donmuş balık, yapacağınız balık yemeğinin çeşidine göre; ya tüm bırakırsınız, ya fileto çıkartırsınız, ya dilimlersiniz, veya iri parçalara bölersiniz. Sonrasında, pişirilmeye hazır vaziyette balık fırında pişirilir, tavada (fileto veya parça olarak)kızartılır.

Dondurulmuş balık ne kadar dayanır?​

Dondurulmuş balık ne kadar dayanır?
Balıkları buzdolaplarının +5 dereceli raflarında 3 gün saklayabilirsiniz. 0 ve -5 dereceli buzluklarda bu süre ortalama 14 gündür. -18 derecelik deep freeze’lerde küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir. -25 dereceli deep freezelerde bu süre daha fazladır.
Dondurulmuş balık nasıl kızartılır?​

Dondurulmuş balık nasıl çözülür?​

Dondurulmuş balık nasıl çözülür?
Derin dondurucudan donmuş halde çıkarılan balık, bir kap içerisine alınır ve buzdolabına konularak çözülmesi beklenir. Bu şekilde balığı çözdürmek zaman alır. Zamanınız yoksa ve balığı hemen pişirmek istiyorsanız, balığı su dolu bir kap içerisine koyun ve bekleyin. Kısa bir süre içerisinde balık çözülmeye başalar.

Pişmiş somon buzluğa atılır mı?​

Etinin buzdan yanmasını Önlemek için balık, derin dondurucuya iyice sarılarak konulmalıdır. Pişmiş balıklar buzdolabında 1-2 gün, derin dondurucuda 20 gün saklanabilir.
 
Dondurulmuş somon balığını çözmek için öncelikle fırını 220 dereceye ısıtmanız ve sonra somon filetolarını soğuk suda yıkamanız gerekmektedir. Daha sonra donmuş somon filetolarını paketinden çıkarıp, buz parçaları eriyene kadar musluk suyunun altında tutmanız önerilir. Balıklar çözüldüklerinde hemen pişirilmeye hazırdırlar. Bunu yaparken balıkları suda hızlıca durulayarak buzun erimesini sağlamalısınız. Bu sayede balığın pişirilirken hamur gibi yumuşaması engellenmiş olur.

Somon balığı derin dondurucuda en iyi koşullarda -20 ºC ile -30 ºC arasında saklanırsa tazeliklerini ve besleyici özelliklerini uzun süre koruyabilirler. Genel olarak, balıklar bu koşullarda 2 yıla kadar saklanabilirler.

Dondurulmuş balığı tüketirken yapacağınız balık yemeğine göre temizlenmiş balığı tüm bırakabilir, fileto çıkarabilir, dilimleyebilir veya iri parçalara bölebilirsiniz. Pişirme yöntemi de yine yemeğe göre değişebilir. Balığı fırında pişirebilir ya da tavada kızartabilirsiniz.

Balıkların saklanma süreleri de depolama koşullarına bağlı olarak değişmektedir. Buzdolabının +5 dereceli raflarında balıkları 3 gün saklayabilirsiniz. -18 derecelik derin dondurucularda ise küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir.

Dondurulmuş haldeki balığı çözmek için derin dondurucudan çıkardığınız balığı bir kap içerisine alıp buzdolabında çözülmesini bekletebilirsiniz. Ancak hemen pişirmek isterseniz su dolu bir kap içerisine koyarak daha hızlı çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Pişmiş somon balığını buzdolabında 1-2 gün, derin dondurucuda ise 20 gün saklayabilirsiniz. Ancak balığı derin dondurucuya koyarken iyi bir şekilde sararak buzlanmayı önleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst