AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurulmuş Karnı Yarık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı İçin Malzemeler
8 adet patlıcan
1 tavuk göğsü
2 biber
1 kuru soğan
2 domates
2 kaşık salça
1 tatlı kaşığı isot
1 paket beş türlü
3 yemek kaşığı yağ
Tuz
Yarım çay bardağı sıcak su

Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dondurucudan patlıcanlarımızı çıkartıyoruz ve buzlarının çözülmesini bekleyin.
Çözüldüğünde artık hazırlar sizde bu ortada bir tavuk göğsünü küp küp keserek ocağa alın.
Biraz tuz ekleyin tadını alması için onlar pişe dursun sizde soğan ve biberlerinizi küp küp doğrayın.
Ayrı bir tavada kızartın iyicene kızaran materyallerin üzerine robottan geçirdiğiniz domateslerin dökün.
Daha sonra 1 kaşık salçanızı ekleyin ve baharatlarınızı ekleyin. Pişmeye yakın etlerinizi de ocaktan alın ve harcımızı içine ekleyin uygunca karıştırın.
Pişmesinden emin olduktan sonra ocaktan alın ve patlıcanlarınızın içini doldurun.
Ben patlıcanları dolaba atmadan evvel yeterlice kızartmıştım ondan sonra dolaba kaldırmıştır yani hazırdı sizin elinizde yoksa taze olanlardan yapabilirsiniz.
Hepsini doldurduktan sonra ocağa alın 1 kaşık salça ve sıcak su bir de bir çimdik tuz bide 3 kaşık yağ ile yaptığınız karışımını da üzerine dökün ve pişmeye bırakın.
Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Dondurulmuş Karnı Yarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst