AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dondurulmus kalamar nasil marine edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
58.206
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dondurulmuş kalamar nasıl marine edilir?​

Satın alacağınız iki adet tüp kalamarı, 1 – 1,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayarak geniş bir kaba alın. Dondurulmuş ya da taze kalamarın marinesi gibi yine karbonat, şeker ve limon suyu karışımı ile yoğurup, soda ilave ederek dinlendirin ve bol, kızgın yağda kızartın.

Taze kalamar nasıl marine edilir?​

1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 limon ve kalamarlarınızı bir kapta iyice sıkarak yarım saat kadar yoğurun. Ardından 1 bardak sütü de bu karışıma ilave edin. Daha sonra bu karışımı bir dakika daha karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir süre bekleyen kalamar sosunuz, kıvama gelecektir.
Kalamar yumuşaması için ne yapılır?​
Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka doğrayın. Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

Dondurulmuş kalamar fırında nasıl yapılır?​

Dondurulmuş kalamar fırında nasıl yapılır?
Fırında Kalamar Nasıl Yapılır?
- Kalamarları derin bir kaseye koyun.
- Kuru domatesleri ince şekilde doğrayın ve sıcak suda 5 dakika bekletin.
- Hazırladığınız karışımı kalamarların içine doldurun .. Bastırıp sıkıca doldurmayın, Taşmasın.
- 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin ..

Izgara Kalamar nasıl marine edilir?​

Izgara Kalamar nasıl marine edilir?
Kalamar Izgara Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalamarın içini temizleyip dışındaki katmanı soyun.
- Soda, tuz ve karbonatla kalamarı sıkıp bırakarak yumuşatın ve 1 gece dolapta bekletip marine edin.
- Sonra zeytinyağı ve kekikle ızgaraya alın. (
- Pişince doğrayıp servis edebilirsiniz.

Taze kalamar nasıl saklanır?​

Kalamar dondurucu içerisinde saklanacağından dolayı ne kadar derece de olması gerektiğine dikkat edilmelidir. Kalamar dondurucu saklama derecesi -18 olması gerekir. Derin dondurucu içerisinde 3-6 aya kadar saklanabilir.

Kalamar tarator sos nasıl yapılır?​

Tarator sos ; Rondodan ceviz ve sarımsağı geçirin. Ardından ekmeği ekleyip tekrar rondodan geçirin. Üzerine limon suyu, yoğurt, tuz, zeytinyağını ve mayonezi ekleyip bir kaç kez daha rondodan geçirince sosumuz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tarator sosun içinde ne var?​
Tarator sos ;
- 1 avuç dolusu ceviz içi.
- 2 diş sarımsak.
- 3-4 adet bayat ekmek içi yada etimek.
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)

Tarator sosu nasıl yapılır?​

Tarator sosu nasıl yapılır?
Tarator sos ;
- Rondodan ceviz ve sarımsağı geçirin. Ardından ekmeği ekleyip tekrar rondodan geçirin.
- Üzerine limon suyu, yoğurt, tuz, zeytinyağını ve mayonezi ekleyip bir kaç kez daha rondodan geçirince sosumuz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
Dondurulmuş kalamarın marine edilmesi için öneriler verilmiş. Kalamarı halkalar şeklinde doğrayarak karbonat, şeker ve limon suyu karışımıyla yoğurup soda ekleyerek dinlendirmek ve ardından kızgın yağda kızartmak önerilmiş.

Taze kalamar için ise karbonat, toz şeker, limon suyu ve süt karışımıyla marine edilmesi önerilmiş. Bu karışımın buzdolabında dinlendirilerek kıvam alması sağlanmış.

Kalamarın yumuşaması için ise toz şeker, tuz, karbonat ve maden suyu ile ovulması ve buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilmiş. Bu işlem sonucunda kalamarların yumuşayacağı belirtilmiş.

Dondurulmuş kalamarın fırında yapılması için önerilerde bulunulmuş. Kalamarın içine kuru domates doldurularak oranın üzerinin iyice kızarana dek fırında pişirilmesi önerilmiş.

Izgara kalamar için de kalamarın temizlenip marine edilmesi ve ardından zeytinyağı ve kekikle ızgarada pişirilmesi önerilmiş.

Taze kalamarın saklanması için dondurucuda -18 derecede 3-6 ay saklanabileceği belirtilmiş.

Tarator sos yapımı için malzemelerin nasıl hazırlandığı ve karıştırıldığı detaylıca anlatılmış. Ceviz, sarımsak, ekmek içi, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak mayonez kullanılarak tarator sosunun yapılacağı belirtilmiş. Sosun hazırlandıktan sonra afiyetle yenilmesi diletilmiş.

Tarator sos içinde yer alan malzemeler ve hazırlanışı detaylıca verilmiş. Ceviz, sarımsak, bayat ekmek içi veya etimek, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve isteğe bağlı olarak mayonez kullanılarak tarator sosu yapımı anlatılmış. Hazırlanan sosun ardından afiyetle yenilmesi önerilmiş.
 
Geri
Üst