AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurulmus gidalar neden steril degildir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dondurulmuş gıdalar neden steril değildir?​

*Düşük sıcaklıklarda mikroorganizma faaliyeti yavaşlar ve nihayet -10oC’nin altında tamamen dursa da, biyokimyasal ve kimyasal reaksiyonlar sadece yavaşlar, asla durmaz. *Buna göre dondurulan bir gıdanın raf ömrünü sınırlayan faktör, bu reaksiyonların yavaş da olsa devam etmesidir.

Sterilizasyon hangi gıdalara uygulanır?​

Sterilizasyon gıdalara iki şekilde uygulanmaktadır; Meyve ve sebze, meyve suyu, et, salça, hazır yemekler vb. gıdalar ambalajlara doldurulup hermetik olarak kapatıldıktan sonra sterilizasyon yapılarak dayanıklı hale getirilmektedir.
Gıda güvenliği risk faktörleri nelerdir?
Bunlar; Kişisel Hijyen, Gıda Hijyeni, Ekipman Hijyeni ve Ortam Hijyenidir. Birincil üretim yerindeki çiftçiler, satış yerindeki görevliler ve hatta tüketicilerin bu dört faktörü birlikte ve eksiksiz sağlaması tam anlamıyla hijyeni oluşturmaktadır.

Hangi pH değerine sahip gıdalara pastörizasyon uygulanır?​

Gerçekten meyve ve domates konserveleri ve suları gibi, pH değerleri 4.5’in altında olan gıdalar 100°C’ın altındaki sıcaklıklarda, yani pastörize edilerek dayanıklı hale getirilirken, pH değerleri 4.5’ten fazla olan sebze, et ve süt ürünleri gibi gıdalar 100°C’ın üzerinde sterilize edilerek dayanıklı hale …

Türk gıda Kodeksine göre sterilizasyon nedir?​

Türk Gıda Kodeksi sterilizasyonu; “Oda sıcaklığında saklanabilen ticari olarak steril bir ürün üretmek amacı ile normal depolama şartlarında bozulmaya neden olacak tüm mikroorganizmaları ve sporlarını yok eden hermetik ambalajlı ürüne, en az 115 ℃’de 13 dakika veya 121 ℃’de 3 dakika gibi uygun zaman – sıcaklık …
Gıda üretiminde risk nedir?
Gıda maddesinde oluşması muhtemel tehlikelerin boyutu ve şiddeti (olasılık düzeyi)’ne Risk denilmektedir. Bu Tehlike kontrol edilmediği taktirde, tehlike sonuçlarının göstermiş olduğu ciddiyete ise Şiddet denilmektedir.
 
Geri
Üst