AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dondurulmus cilekten dondurma nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dondurulmuş çilekten dondurma nasıl yapılır?​

Dondurulmuş çilekleri mikser yada blender yardımıyla eziyoruz buzlu bir püre haline geliyor. Şekeri,yoğurdu ve vanilyayı da ekleyip tekrar eziyoruz mikserle. Karıştırıyoruz ve bitti. Bu şekilde servis edebilirsiniz hemen yeterince soğuk ve kıvamlı tekrar buzluğa atmayı denemedim ama şu an attım bakalım ne olacak.

Bozulmaya yakın çilekle ne yapılır?​

Bozulmaya yakın çilekle ne yapılır?
Çoğumuzun başına gelmiştir taze diye aldığımız çilek çürük çıkar yada 1 gecede hemen yumuşar ve çürümeye başlar. O çilekten 2 porsiyonluk çilek reçeli yapabiliriz. Çilekleri 4′ e bölüp ufak bir tencerede üzerine şekeri ilave edip iyice suyunu çıkmasını bekliyoruz. Suyu çıkıp şeker eriyince yüksek ateşte kaynatıyoruz.

Çilekli dondurma nasıl yapılır kremasız?​

Çilekli Dondurma (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri iyice yıkayın.
- Ayrı bir kapta süt ve kremşantyi çırpıp üzerine çilek püresini koyalım ve kaşık ile karıştıralım.
- Dondurma kabına ya da kare borcama koyup 1 saat buzluğa koyalım ve tekrar kaşıkla karıştıralım.

Dondurulmuş çilek ile neler yapılır?​

Dondurulmuş çilek ile neler yapılır?
Çilek kompostosu: dondurucudan çıkarmış olduğunuz çileklerle yapabileceğiniz en pratik içecek komposto olacaktır. Tadınıza göre ayarlayabileceğiniz şeker tuz ilavesi ile kaynatılan çileklerden rahatlıkla komposto yapabilirsiniz.

Evde Çilekli dondurma nasıl yapılır tarifleri?​

Dondurma için:
- Çilekleri dondurun. Donduktan sonra rondodan geçirin.
- Rondodan geçirdiğiniz çilekleri bir kaba alın. İçine soğuk kremayı, şekeri ve soğuk sütü koyup çırpın.
- Buzdolabının dondurucu kısmına girebilecek bir kaba karışımınızı dökün. Karışımı donuncaya kadar saatte bir dondurucudan çıkarıp karıştırın.

Evde kalan çilekle ne yapılır?​

Evde kalan çilekle ne yapılır?
15 Nefis Çilekli Tarif
- Çilekli Tart. Kıtır tabanı, kadife kıvamlı dolgu kreması ile tam bir lezzet bombası.
- Çilekli Magnolia Puding. Bu tarife bayılmayan yok.
- 3. Çilekli Kar Beyaz Pasta.
- Çilekli Crumble.
- Çilekli Kek.
- Çilekli Milkshake.
- Çilekli Cheesecake.
- 8. Çilekli Dondurma.

3 malzeme ile dondurma nasıl yapılır?​

Üç Malzemeli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzların kabuklarını soyun.
- Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın.
- Donan muzları çıkarın.
- Ardından robotunuza ya da blender’ın içerisine donan muzları aktarın.
- Muzları yavaş yavaş ezmeye başlayın.
- Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır.

Dondurulmuş çilek yenir mi?​

Dondurulmuş çilek yenir mi?
Her ne kadar seracılık sayesinde artık her mevsim bu meyveye ulaşılabildiği gözlense de yaz aylarında olduğu gibi lezzetli olması mümkün değildir. Bu sebeple çileği mevsiminde almak ve doğru şekilde dondurucuya koyarak her mevsim aynı lezzette ulaşmak mümkündür.

Dondurucudan cikan çilek nasil reçel yapilir?​

Çilek Reçeli (Dondurulmuş Çilekten) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Donmuş çileklerinizin üzerine şekeri dökün ve ocağın altını yakıp kısık ateşte çileklerinizi pişirin.
- Kontrol edin ve sürekli üzerine çıkan köpükleri kaşık yardımıyla alın.
- Yumuşaklığına ve kıvamına bakın.
- Püf noktası, çıkan köpükleri mutlaka alın.

Evde Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır Oktay Usta?​

Evde Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır Oktay Usta?
Ev yapımı çilekli dondurmanın yapılışı
- Sütünüzü ocağa koyup kaynamaya bırakın.
- Süt kaynadıktan sonra şeker ve salepi karıştırıp sütün içine dökün.
- 10 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra,yine ara sıra karıştırarak ılıtın.
 
Dondurulmuş çilekten dondurma yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir tarif gibi görünüyor. Mikser veya blender kullanarak çilekleri püre haline getirip üzerine şeker, yoğurt ve vanilya ekleyerek karıştırarak dondurmayı hazırlamak mümkün. Hazır olan karışımı servis yapmadan önce tekrar dondurucuya koyarak kıvamını daha da artırabilirsiniz.

Bozulmaya yakın çileklerden ise çilek reçeli yapmak harika bir fikir olabilir. Çilekleri ufak parçalar halinde kesip şekerle birlikte kaynatıp reçel yapabilirsiniz. Aynı zamanda çilekleri komposto yaparak da değerlendirebilirsiniz.

Çilekli dondurma tarifleri arasında kremasız bir versiyon da bulunmakta. Çilek püresini sadece süt ve krem şanti ile karıştırıp dondurarak pratik bir şekilde evde çilekli dondurma yapabilirsiniz.

Dondurulmuş çilekleri değerlendirmek için çilekli komposto, çilekli tart, çilekli cheesecake gibi birçok tarif denenebilir. Hatta üç malzemeli muzlu dondurma tarifiyle de farklı bir dondurma yapımı deneyebilirsiniz.

Dondurulmuş çileklerin uygun şekilde saklanması halinde mevsim dışında da tüketilebileceğini belirtmişsiniz. Doğru saklama koşullarına dikkat ederek çilekleri istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Son olarak, çilek reçeli yapımı için dondurulmuş çileklerle birlikte şekeri kısık ateşte pişirmeniz ve köpükleri sürekli almanız gerektiğini belirtmişsiniz. Oktay Usta'nın çilekli dondurma tarifinde ise sütün kaynatılmasından sonra şeker ve salep eklenerek pişirilmesi ve sonrasında soğuması gerektiğini görmekteyiz. Bu tarifler arasında dilediğiniz tarifi deneyerek lezzetli bir çilekli tatlı elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst