- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 257.334
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dondurulmuş bezelye sağlıklı mı?
Örneğin dondurulmuş brokoli tazesine kıyasla daha fazla riboflavin (B2 vitamini) değeri içerdiği görüldü. Ancak bezelye dondurulduğunda riboflavin değeri kısmen azaldı. Birkaç çalışmaya göre dondurma işlemi C vitamini kaybını -80 oranında azaltabilir. Ortalama yaklaşık P vitamin-mineral kaybına neden olabilir.Dondurulmuş gıdalar neden tercih edilmemeli?
Dondurulmuş gıdalar dondurulmadan besin değerlerini kaybetmemeleri için ağartılır. Bu işleme rağmen taze gıdalardan daha az besin değerine sahip değillerdir çünkü taze meyve ve sebzeler çoğu zaman taşıma, nakliye ve depolama sırasında çok zaman geçirirler. Ayrıca taze sebze ve meyveler olgunlaşmadan önce toplanır.Dondurulmuş zararlı mı?
Dondurma işlemi besinin yağ, protein, karbonhidrat gibi makro besin öğeleri içeriğini de değiştirmez. İçeriğinde trans yağlar bakımından zengin olan dondurulmuş besinler, kalp hastalığına yakalanma riskini arttırır. Dondurulmuş gıdada tazeliğini koruması için nişasta kullanılmış ise diyabet riskini tetikler.
Dondurulmuş gıda neden zararları?
Aşırı şeker, şeker hastalığına yakalanma riskinizi artırabilir, ayrıca vücut dokularınıza da zarar verebilir. Dondurulmuş besinler, Trans yağlar bakımından zengindir. Bu durum, kalp hastalığına yakalanma riskinizi arttırır ve ayrıca tıkalı arterlere katkıda bulunur. Trans yağlar kolesterol seviyelerini yükseltir.