AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurucuya taze fasulye cig konur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
78.188
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dondurucuya taze fasulye çiğ konur mu?​

Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir.

Dondurucuya taze fasulye nasıl atılır?​

Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Taze fasulye nasıl Şoklanır?​
Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın. Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin.

Kışlık Taze Fasulye poşette nasıl saklanır?​

Kışlık Taze Fasulye poşette nasıl saklanır?
Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın. Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.

Buzluktan çıkan çiğ fasulye nasıl pişirilir?​

Buzluktan çıkan çiğ fasulye nasıl pişirilir?
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.

Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır Cahide?​

Geniş bir tepsiye döküp yayarak soğumaya bırakın. Soğuyan fasulyeyi poşetlere koyup dondurucuya kaldırın. Bu yöntemde, ayıklanıp doğranmış fasulyeyi kaynayan suya atın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Buzlukta çiğ taze fasulye nasıl pişirilir?​

Fasulye şoklama kaç dakika?​
İçerisinde buzlu su bulunan geniş bir kabı tenceremizin hemen yanında bulunduruyoruz. Ocağın altını kapatıp kevgir yardımıyla tencereden aldığımız fasulyelerimizi buzlu suyun içine bırakıyoruz. Yaklaşık 5 dakika şoklanan fasulyelerimizi büyük bir süzgeçe alıp suyunu süzdükten sonra poşetlere koyuyoruz.

Şoklama işlemi nasıl yapılır?​

Şoklama işlemi nasıl yapılır?
Şoklama nasıl yapılır? Büyük bir tencere içerisine suyu kaynatın. Haşlanacak sebzeleri temizlenmiş ve doğranmış olarak bir süzgeç içerisine alın ve kaynamakta olan suyun içerisine koyun. Sebzeleri bu su içerisinde 2-8 dakika süre ile bırakın ve süre bitiminde sebzeleri soğuk suya batırıp süzerek şoklama yapın.

Kislik yesil fasulye nasil saklanir?​

Kislik yesil fasulye nasil saklanir?
Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Poşetin havasını alıp, düğüm atın. Fasülyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kışlık taze fasulyeyi derin dondurucuda uzunca bir süre saklayabilirsiniz.

Dolaptan çıkan taze fasulye nasıl pişirilir?​

Dondurucudaki Fasulye Nasıl Pişirilir? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağı koyun.
- Daha sonra buzu hafif çözülmüş fasulyeyi ekleyin.
- Kapağını kapatıp orta ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakın.
- Tuzunu ilave etmeyi unutmayın.
- Fasulye buzluğa atmadan kavurduğunuz için çabuk pişecektir.

Dondurulmuş taze fasulye yemeği nasıl yapılır?​

Dondurulmuş Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar küp küp doğranıp yağ ile kavrulur.
- Sarımsak rendelenir veya doğranır.
- Daha sonra donu biraz çözülmüş fasulye soğanlara eklenir.
- Kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince 1 su bardağı su eklenir.
Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?​
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.

Kışlık Taze Fasulye Nasıl Hazırlanır?​

Kışlık Taze Fasulye Nasıl Hazırlanır?
Taze fasulyeleri genişçe bir tepsiye aktarın ve tamamen soğumaları için bırakın. Tamamen soğuduktan sonra, buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurucuya atın. Ne zaman isterseniz çıkarıp, çözdürdükten sonra, bir adet soğan ve isteğinize göre salça ilavesi ile pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
 
Dondurucuya taze fasulye çiğ olarak konulabilir ve bu şekilde saklanabilir. Ancak dondurucudan çıkarıldıktan sonra çiğ fasulyeyi pişirmeniz gerekmektedir. Çiğ fasulyeyi doğrudan dondurucudan alıp pişirmeniz tavsiye edilmez, çünkü çözülme esnasında fasulyenin dokusu ve lezzeti değişebilir.

Taze fasulyeyi dondurucuya koymak için öncelikle fasulyeleri oda sıcaklığında soğumasını beklemek önemlidir. Pişirilmiş fasulyeler için buzdolabı poşetlerine koyarak havasını alıp dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Çiğ fasulyeler için ise önerilen yöntem, fasulyeleri kaynar suya atıp 2-3 dakika haşladıktan sonra buzlu su dolu bir kaba şoklamaktır. Sonrasında fasulyeleri kurulayıp buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya yerleştirebilirsiniz.

Dondurucudan çıkan çiğ fasulyeyi pişirmek için ise, fasulyeyi öncelikle çözülmesi için kaynar suya atmanız gerekmektedir. Kaynar suyun içinde çözülmeye başladığında ara ara karıştırarak pişirme işlemine devam edebilirsiniz.

Kışlık taze fasulyeyi saklamak için ise fasulyeleri önce kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk suya şoklayarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu yöntem fasulyenin daha uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kışlık taze fasulyeyi çözdürdükten sonra pişirmek istediğinizde bir adet soğan ve isteğinize göre salça ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst