AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurucudan cikarilan domates nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dondurucudan çıkarılan domates nasıl kullanılır?​

Bütün haldeki domatesleri buzluktan çıkardıktan sonra kullanmak için bir süre bekleyin, zaten siz dilimlemeye başladığınızda domatesin kabukları kendiliğinden çıkmaya başlayacaktır. Tüm kabuklarını temizledikten sonra dilediğiniz yemeklerde ve soslarda kullanabilirsiniz.

Donmuş domates çözülünce ne olur?​

Fotoğraflarda çözünen domatesin neredeyse içerisindeki tüm suyu kaybettiği ve bir balon gibi indiği görülebiliyor.
Domates soğuktan etkilenir mi?
Domatesler soğuğa duyarlı ürünlerdir. Depolanma koşulları olgunluk düzeyine bağlı olarak değişir. Tam olgun domatesler, 0 °C ile 2 °C sıcaklık ve bağıl nemli depolarda saklanmalıdır. Bu koşullarda olgun domatesler ancak 5-6 gün kadar depolanabilir.
Dondurucuda domates nasıl muhafaza edilir?
Elde ettiğiniz domatesi derin bir tencereye koyun ve ortalama 45 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra domates püresini süzgeçten geçirin ve ılıması için bekleyin. Domates suyunu karton bardaklara veya kaplara doldurun. Üzerini streç film ile örterek buzlukta muhafaza edin.

Dondurulmuş domatesten sos nasıl yapılır?​

Buzlukta Domates Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesler sertse kaynar suya atın tam ortadan kabukları ayrılınca hemen çıkarın.
- Soğuduktan sonra kolayca elinizle kabuklarını çıkarıp robota atın.
- Robottan geçtikten sonra tencereye sıvı yağ ve domatesi koyun.
- Tuzunu kendinize göre ayarlayıp 15 dakika pişirin.

Buzluktan çıkan domates çorbası nasıl yapılır?​

Rastgele dilimleyip tencereye alın kavurun, kıvam vermek için sıcak su ilave edin. Kaynayınca blender ile ezin isterseniz tel süzgeçten de geçirebilirsiniz. En son krema veya süt ilave edip kaşar rendesi veya kuru ekmekle servis edin. Afiyet olsun.
Yumuşamış domates nasıl değerlendirilir?
DOMATES KONSERVESİ Çoğumuz mevsiminde alınan domatesleri konserve yaparak kışa hazırlamak için genellikle ezilmiş, yumuşamış domatesleri kullanırız. Bu aşamada ileri seviyede çürümüş domatesleri de, çürük yerlerini ayırarak, konserve yapmak için kullanabiliriz.
Domates kaç derece soğuğa dayanır?
Domates bitkisi soğuk havalarda büyümesini normal veya iyi bir şekilde sürdüremez. 14 derecenin altındaki sıcaklıklarda meyve bağlamaz. Yetiştirme devresinde sıcaklık eksi 2 dereceye düştüğü zaman bitki tamamen zarar görür. Domateste normal bir gelişmenin meydana gelebilmesi için en uygun sıcaklık 15-20 derecedir.
 
Geri
Üst