AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurucudaki kestane nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dondurucudaki kestane nasıl yapılır?​

Derin Dondurucuda Kestane Tarifi Nasıl Yapılır? Ekim aylarında çizip yıkayıp derin dondurucuya attığım kestaneyi pişirmeden hemen önce çıkardım. Genişçe bir teflon tavada orta ateşte yaklaşık 50 dk ara sıra karıştırarak kavurdum ve vaktinde yapılan kestane kebap kadar lezzetli oldu.

Sokaktaki gibi kestane nasıl yapılır?​

Kestiğiniz kestaneleri orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 1 kaşık tuz ilave edin. Ocağa koyun. Su hafifçe kabarcıklanmaya başlayınca ocağı kapatın.

Derin dondurucuya kestane konur mu?​

Derin dondurucuya kestane konur mu?
Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir. Kestaneleri buzdolabında saklamak için, nemli olmayan kuru buzdolabı poşetleri kullanın.

Çiğ kestane dondurucuda nasıl saklanır?​

Çiğ kestane dondurucuda nasıl saklanır?
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.

Kestane kaç gün suda bekletilir?​

Çizdiğiniz kestaneleri derin bir kabın içinde suda bekletin. Suda bekletme işlemi 2 saat kadar sürmeli. Eğer suda bekletecek kadar vaktiniz yoksa kilo başına bir çay bardağı kadar su koyarak hemen tavaya da alabilirsiniz. Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor.

En kolay kestane nasıl pişirilir?​

Suda Kestane Nasıl Pişirilir?
- Kestanelerin üzerine bıçak yardımıyla çizikler atın.
- Kestaneleri suyun içerisine alın ve 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Daha sonra tencereyi ocağa alın ve içerisine 2 adet kesme şeker ekleyin.
- Orta ateşte, yaklaşık 30 dakika, haşlayın.
- Kestaneler yumuşadığında suyunu süzün ve çıkartın.

Mangalda kestane nasıl yapılır?​

Mangalda kestane nasıl yapılır?
MANGALDA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
- Mangalı yaktıktan sonra köz olmasını bekleyin,
- Kestanelere arkalı önlü artı şeklinde çizikler atın,
- Közün üzerine kestaneleri dizin,
- Kestaneleri ara ara değiştirin,
- Ağzı açıldığında rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Kestane buzdolabında kaç gün saklanır?​

Kestane buzdolabında kaç gün saklanır?
Kestanelerin doğru şekilde saklanması çok önemlidir. Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.

Çiğ kestane dondurucuya konur mu?​

Kestaneleri pişirmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler; Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.
 
Kestane pişirme yöntemleri konusunda detaylı bilgiler verilmiş. Kestaneleri derin dondurucuya koyarken dikkat edilmesi gerekenler, su içinde bekletme süreleri, mangalda pişirme adımları gibi konular açıklanmış. Ayrıca, kestanelerin doğru şekilde saklanması için buzdolabı poşetlerinin kullanımı ve saklama süreleriyle ilgili bilgiler de paylaşılmış. Çiğ kestanelerin nasıl dondurucuda saklanacağı ve kestane pişirme yöntemleriyle ilgili videolu içerik de paylaşılmış. Bu detaylı bilgilerle kestane severlerin ihtiyaçlarına cevap verilmiş. Kullanıcılar, kendi tercihlerine göre en uygun pişirme yöntemini seçebilirler.
 
Geri
Üst