AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurmalı İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
250 gram teremyağ yada margarin
250 gram irmik
1 bardak süt
Yarım bardak su
1b ardak şeker
Dondurma
(ben çikolata ile süsledim)

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Âlâ akşamlar çok beğenilen bir tat ile buradayım
Su süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.
Tıpkı vakitte teremyağı öteki bir tencereye alıp eritiyoruz ve irmiği ekliyoruz.
Tahta bir kaşıkla kavuruyoruz. İstediğiniz rengi alana kadar kavurabilirsiniz.
Sonra süt olan tencereyi irmiğin içine döküyoruz. Ocağın alını kısıp koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvamı olduğunda tencerenin kapağını kapatıp 5dk demlenmesini bekleyelim.
Bu esnada bir kase ve dondurmayı tezgaha alalım.
Kaseye evvel irmiği kaşıkla bastırarak yayalım ortasına dondurma koyup tekrar irmik helvası ekleyelim. Bir tabağa karşıt çevirip dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun .
 
Geri
Üst