AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurmalı İrmik Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
Ceviz
Toz fıstık

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Suyu sıcak kullanıyorumki şekeriniz erisin.
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıp eritiyoruz.
İrmiği ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
Rengi dönen irmiğin üzerine şerbet döküp karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
Ocağın altını kısıp şerbeti çekmesini bekliyoruz.
Demlenen irmik helvamız servise hazır.
Hafif ılıyınca ortasına dondurma koyarak servis yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Tanım 4 porsiyonluk ölçüleri artırarak da deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst