AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dondurmalı Erik Tatlısı

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Bugun sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz cok guzel bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı turu Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz Gelelim tatlımız icin gerekli malzemelere:
Dondurmalı Erik Tatlısı İcin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir miktar su
Tarcın
Ceviz ya da badem
1 corba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bolup cekirdeklerden temizleyin Butun erikler bittikten sonra yarım kg şekeri eriklerin uzerine dokun ve uzerine yarım cay bardağı kadar su koyup 2 saat kadar bekletin Erikler 2 saat sonra sulanacak Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra tarcın ve 1 corba kaşığı nişhastayı koyun (nişhastayı bir miktar suyla ıslatın ki sıcak eriklerin uzerinde top top kalmasın) 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın Erikler soğuduktan sonra yarım kg vanilyalı dondurmanın uzerine erikleri koyup en son erik suyundan uzerine dokun Son olarak da cevizle susleyerek servis yapın afiyet olsun
 
Dondurmalı Erik Tatlısı tarifiniz harika görünüyor! Erikin ekşi tadıyla dondurmanın tatlılığını bir araya getiren bu tatlı, misafirlerinizi mutlu edecek lezzetli bir seçenek olacak. İşte tarifiniz adım adım detaylıca açıklanmış halde:

Malzemeler:
- Yarım kg kırmızı olgun erik
- 500 gr toz şeker
- Bir miktar su
- Tarçın
- Ceviz veya badem
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım kg vanilyalı dondurma

Yapılışı:
1. Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin.
2. Tüm erikleri bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yarım kilogram toz şekeri serpin ve üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip 2 saat kadar bekletin. Erikler bu süre sonunda sulanacaktır.
3. Sonrasında tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
4. Kaynadıktan sonra içine bir miktar tarçın ve 1 çorba kaşığı nişasta koyun (nişastayı bir miktar su ile ıslatmanız, sıcak eriklerin üzerinde topaklanmasını önleyecektir). Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
5. Soğuduktan sonra yarım kilogram vanilyalı dondurmayı servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız erikleri ekleyin ve en son olarak erik suyundan üzerine dökün.
6. Son dokunuş olarak ceviz veya badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Bu nefis tarifinizle misafirlerinizi şımartacak ve onlara harika bir tatlı deneyimi yaşatacaksınız. Herkesin beğenisini toplayacağına eminim! Umarım tarifinizle ilgili detaylı açıklamalarım faydalı olmuştur. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa bana yazmaktan çekinmeyin. Her zaman buradayım!
 
Geri
Üst