- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 197.027
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dondurma şekerli mi?
Alınan dondurmanın kaliteli, hijyenik ve doğal olması sağlık için oldukça önemlidir. Süt ile yapılan dondurmalar hem çok şeker içermez hem de bol oranda kalsiyum içerir. Hazır paketli dondurma tercih ettiğinizde yüksek kalori ve şeker içeriğinin yanında birçok katkı maddesini de vücudunuza almış oluyorsunuz.Dondurma kışın mı yenir yazın mı?
ABD’de yapılan bir araştırmada her mevsim çocuklara dondurma yedirerek bağışıklıklarının güçlendiği tespit edildi. Bilim insanların dondurmanın üst solunum yolu enfeksiyonlarını önlediğini bu yüzden kışın tüketilmesinde sakınca olmadığını belirtti.Dondurmanın Ağır ve Emin Adımlarla Yaygınlaşma Süreci Ancak bugün damaklarımızla dost olmuş ilk dondurmanın bulunuşu 2200 yıl önceye, Asya’ya uzanıyor. Çinlilerin M.Ö. 200’lü yıllarda ana gıda maddeleri olan pirinci süt ile karıştırıp karda dondurdukları biliniyor.
Dondurmayı kim icat etti?
Ancak bugün damaklarımızla dost olmuş ilk dondurmanın bulunuşu 2200 yıl önceye, Asya’ya uzanıyor. Çinlilerin M.Ö. 200’lü yıllarda ana gıda maddeleri olan pirinci süt ile karıştırıp karda dondurdukları biliniyor.
Dondurma sütlü tatlı mı?
Dondurulmuş yenebilen tek yiyecek olan dondurma aynı zamanda sağlıklı bir besindir ve sütlü bir tatlı olduğu için yüksek oranda kalsiyum içerir. Kalsiyum dondurmada doğal bulunan magnezyum ile de denge sağlar.
Sogukta dondurma yenir mi?
Gribe karşı koruyucu etkisinin yanı sıra, immün sistemi güçlendirdiği için gripli iken mikroplarla savaşır. Dolayısıyla kar yağarken de, 7/24, yaz-kış, dört mevsim dondurma tüketebilirsiniz ve tüketmelisiniz” dedi.Dondurma hangi yöreye ait?
Peki bu dolanmadan sonra dondurma hangi ülkeye aittir sorusunun cevabı ne olabilir? Bugün “Roma Dondurması”nın ününden de anlaşılacağı üzere İtalya dondurmayı sahiplenmiş durumda. Çinliler karışımı ilk bulanlar olsa da ilk kullananların İtalyanlar olması onları dondurmanın sahibi yapıyor.Dondurma yemeyi daha eğlenceli kılan leziz külahlar, ilk defa 1896 senesinde New Jersey’de yaşayan ve bir italyan göçmeni olan İtalo Marcioni tarafından icat edilerek günümüze kadar ulaşıyor. Enfes lezzetin mucidi Marcioni 13 Aralık 1903 senesinde ise patenti tescil ettirerek ürünü kendi himayesine alıyor.