AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Donan bolgeye masaj yapilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Donan bölgeye masaj yapılır mı?​

Sıcak veya soğuk direkt uygulanırsa kan damarları zarar görecek ve kangren kaçınılmaz olacaktır. Donmaya maruz kalan bölgeyi hemen kuru, yünlü veya pamuklu kıyafetler/örtüler örterek ısıtmaya çalışın. Donan bölgeyi hiçbir şekilde hareket ettirmeyin, ovmayın.

Donan bölge ovulur mu?​

Sıcak içecekler verilmeli. Su toplamış olan bölgeler patlatılmamalı ve bu bölgelerin üstü temiz bir bezle örtülmeli. Donuk bölge ovulmamalı, kendi kendine ısınması sağlanmalı. El ve ayaklar doğal pozisyonda tutulmalı.
Soğuğa maruz kalan kişiye ne yapılmalı?
Donukta ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Hasta/yaralı ılık bir ortama alınarak soğukla teması kesilir,
- Sakinleştirilir,
- Kesin istirahata alınır ve hareket ettirilmez,
- Kuru giysiler giydirilir,
- Sıcak içecekler verilir,
- Su toplamış bölgeler patlatılmaz, bu bölgelerin üstü temiz bir bez ile örtülür,

Soğuktan donmamak için ne yapılmalı?​

İlkyardım olarak, hastanın 20 derece civarında oda ısısına alınması, ıslak giysilerini çıkarılması, kuru ve sıcak battaniyelerle örtülmesi gerekir.” Soğuk yaralanmaları Dr. Ülkümen Rodoplu, soğuk havalarda donmanın yanı sıra soğuk yaralanmalarına da sık rastlandığını bildirdi.

Donma belirtileri nelerdir?​

Deride solukluk, soğukluk hissi olur, Uyuşukluk ve halsizlik görülür, Daha sonra kızarıklık ve iğnelenme hissi oluşur.
Donma vakalarında ilk müdahale nedir?
Donmalarda ilk yardım Donan kişi hareket ettirilmez, kesin istirahat etmesi sağlanır. Kuru giysiler giydirilir. Bilinci açık ise sıcak, şekerli içecekler verilir. Su toplamış bölgeler asla patlatılmaz, üstü örtülür.

Soğukta insan nasıl ölür?​

Beden sıcaklığının 31 derece ve altına düşmesiyle donarız. Kişi komaya girer ve dolaşım ve solunum yetmezliğiyle ölüm oluşur.

Soğuk ısırması kaç derecede olur?​

Halk arasında soğuk ısırması olarak bilinen Frostbite sıfır derecenin altına inmiş sıcaklıklarda el ve ayak parmakları, kulak ve vücudun kalbe uzak bölgelerinde meydana gelir.
Soğuktan donan telefon nasıl açılır?
Bu olmazsa Ses Kısma + Ses Açma + Güç düğmesine basın ve telefon bir kez titreyene kadar bekleyin. Samsung telefon için ise Ses Kısma + Güç Düğmesine 7 saniye kadar basılı tutun. Diğer markalarda da aynı şekilde telefona reset atabilirsiniz.

Kimyasal yanıklarda ilk yardım nasıl yapılır?​

Kimyasal yanıklarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Deriyle temas eden kimyasal maddenin en kısa sürede deriyle teması kesilmelidir,
- Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15–20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır,
- Giysiler çıkarılmalıdır,
- Hasta/yaralı örtülmelidir,
- Tıbbi yardım istenmelidir (112).

Geri