- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 141.272
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Domuz gribi ne kadar sürdü?
Hastalık ilk kez Meksika ve ABD’de (H1N1 ilk olarak Nisan 2009’da Kaliforniya’da 10 yaşındaki bir kız çocuğunda tespit edildi) görüldü ve 2009 ile 2010 seneleri arasındaki grip mevsimi boyunca birçok ülkeye yayıldı. Domuz gribi salgınıyla birlikte dünya çapında yüzlerce insan hayatını kaybetti.Domuz gribi ciddi mi?
Virüsün hızlı bir şekilde yapısal değişikliğe uğrayabilmesi nedeniyle, domuz gribi başlangıçta çok tehlikeli olmayan ve hafif seyreden bir hastalık iken zamanla daha tehlikeli bir hastalık haline gelmiştir. Domuz gribi, yediden yetmişe her yaştan insanı etkileyebilen, tehlikeli olabilen bulaşıcı bir hastalıktır.Domuz gribi kaç kişiye bulaştı?
2009 yılında Meksika’da başlayıp dünyaya yayılan virüs,191 ülkede yaklaşık 800,000 kişide görüldü, 8238 kişi H1N1 virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.
Türkiye’de domuz gribine kaç kişi yakalandı?
Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de bugüne kadar tespit edilen pandemik A(H1N1) vakası sayısının bin 602’ye ulaştığını, 25 kişinin tedavisinin hastanelerde sürdüğünü açıkladı.
Domuz gribi öldürücü müdür?
Domuz gribi ölümcül müdür? Hayır. 2009 yılındaki salgında domuz gribi virüsü nedeniyle ölüm vakaları fazla olsa da halen mevsimsel grip nedeni olarak bilinen- influenza A H3N2’den ve geçtiğimiz sezonlardan daha fazla değildir.Domuz gribi kaç günde belirti verir?
Domuz gribi (influenza) belirtileri kaç günde ortaya çıkar? Kişilerin gribe maruz kaldığı ve enfekte olduğu andan semptomların başladığı zamana kadar geçen süre yaklaşık 2 gündür, ancak yaklaşık 1 ila 4 gün arasında değişebilir.Domuz gribi belirtileri ne zaman ortaya çıkar?
Domuz gribi, virüs bulaştıktan 18-72 saat arasında ortaya çıkar. Genellikle öksürük, 39 dereceye kadar çıkan ateş, baş ağrısı ve halsizlik domuz gribinin ilk belirtileri arasındadır. Boğaz ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı veya tıkanıklığı, kas ağrıları ve eklem ağrıları da belirtiler arasında yer alır.
Domuz gribi olan kişi ne yapmalı?
- Hastaneye gitmeden önce bir maske edinin.
- Hasta olan kişi ve ona bakan kişiler de evde maske takmalı
- Risk grubunda yer alan kişiler hastayla aynı odada bulunmamalı, mümkünse evden uzaklaştırılmalı
- El hijyenini özel önem verilmeli.
- Su ve sabunla sık sık yıkanmalı, alkol içeren el dezenfektanları kullanılmalı,