Domuz Gribi Asisi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Domuz Gribi Aşısı Nedir?​

Pandemik grip (H1N1) için geliştirilen aşı şu anda ABD, İsveç ve Macaristan’da kullanılmaktadır. Şu an Türkiye’de var olan aşı bir yıl öncesinin influenza virusüne karşı geliştirilen mevsimsel grip aşısıdır. Pandemik grip (H1N1) aşısının üretim çalışmaları Temmuz ayı başından bu yana devam etmektedir.

Domuz gribi virüsü nedir?​

Domuz gribi, yediden yetmişe her yaştan insanı etkileyebilen, tehlikeli olabilen bulaşıcı bir hastalıktır. H1N1 virüsü olarak da bilinen pandemik influenza A adlı virüsten kaynaklı olarak gelişen bu hastalık, daha önceden kuş gribi olarak bilinen grip ile insan gribinin bir karışımı olarak ortaya çıkmıştır.
Donuz gribi belirtileri nelerdir?
Domuz gribinin (A/H1N1) belirtileri nelerdir?
Domuz gribi nerede ortaya çıktı?
2009 yılında Meksika’da başlayıp dünyaya yayılan virüs,191 ülkede yaklaşık 800,000 kişide görüldü, 8238 kişi H1N1 virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Domuz gribi bulaştıktan kaç gün sonra çıkar?​

Domuz gribi için inkübasyon süresi 1 ile 4 gün arasında değişkenlik göstermekle birlikte ortalama olarak 2 gündür. Bazı kişilerde inkübasyon süresi 7 güne kadar uzayabileceği için de dikkatli olunmalıdır. Grip olan kişilerin hastalıklarının başlamasından sonraki ilk 3-4 gün içinde en bulaşıcıdır.

Domuz gribi kaç günde bulaşır?​

Hasta insanlar, belirtilerin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdırlar. Bu süre boyunca istirahat etmeli ve diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Hapşırma, öksürme gibi yollarla insandan insana bulaştığı için hasta kişilerle temastan kaçınmak uygun bir korunma yöntemidir.
Okullarda domuz gribi var mı?
Bir okulda dört, üç okulda ikişer, altı okulda birer kişi olmak üzere 10 okulda 16 öğrencide virüs tespit edildiğini vurgulayan Güler, ”’H1N1 virüsü tespit edilen okullar arasında özel okullar da var, devlet okulları da” dedi.
Domuz gribi olanlar okula gidecek mi?
“Okulda bulaşma riski bulunmadığı için” eğitim ve öğretime başlanmasında sakınca olmadığını tespit ettiklerini belirten Önal, “Domuz gribi vakası nedeniyle 1 hafta eğitim ve öğretime ara verilen BUPS İlköğretim Okulu yarın açık” dedi.
Domuz gribi, virüs bulaştıktan 18-72 saat arasında ortaya çıkar. Genellikle öksürük, 39 dereceye kadar çıkan ateş, baş ağrısı ve halsizlik domuz gribinin ilk belirtileri arasındadır. Boğaz ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı veya tıkanıklığı, kas ağrıları ve eklem ağrıları da belirtiler arasında yer alır.

Geri