Dometes Soslu Kuşbaşı Et Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kuşbaşı doğranmış dana et
1 yemek kaçığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kiloluk doğranmış domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
4 diş sarımsak
Dometes Soslu Kuşbaşı Et Tanımı Yapılışı
Eti yıkadıktan sonra teflon tencereye alarak altı kısık bir formda ayarlayıp kapağını kapatın.
Et suyunu verecektir orta ara karıştırın en kısıl ateşte suyunu çekene kadar pişsin.
Suyunu çektiğinde içine tereyağını ekleyerek kavurun.
Salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sonrasında domatesi ve baharatları ek edin.
En son sarımsakları ortadan ikiye bölerek ekleyin ve hafif suyunu çekince altını kapatın.
Afiyet olsun
1 kilo kuşbaşı doğranmış dana et
1 yemek kaçığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kiloluk doğranmış domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
4 diş sarımsak
Dometes Soslu Kuşbaşı Et Tanımı Yapılışı
Eti yıkadıktan sonra teflon tencereye alarak altı kısık bir formda ayarlayıp kapağını kapatın.
Et suyunu verecektir orta ara karıştırın en kısıl ateşte suyunu çekene kadar pişsin.
Suyunu çektiğinde içine tereyağını ekleyerek kavurun.
Salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sonrasında domatesi ve baharatları ek edin.
En son sarımsakları ortadan ikiye bölerek ekleyin ve hafif suyunu çekince altını kapatın.
Afiyet olsun