SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Domatesli Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Domatesli Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.
Yeşil biberlerimizi halka halka doğrayalım.
Tavuklarımızı domateslerimizi küp küp doğrayalım.
Hepsini ayrı bir kâseye koyup sırasıyla tenceremize ekleyeceğiz.
Tenceremizi ocağımıza alıp tereyağımızı ve sıvı yağı ekleyip biberleri ve arpa şehriyeyi koyalım arpa şehriyeler hafif kavrulmaya başlayınca tavuk göğsünü ekleyelim .
Tavuk göğsü çabuk piştiğinden dolayı biber ve şehriyelerden sonra ekliyoruz.
Sonra şehriyelerle biraz daha kavuruyoruz .Şehriyeler hafif kahverengi olacak.
Şehriyeler de rengini alınca domates ve salçayı ekliyoruz biraz karıştırıp salçayı özleştiriyoruz.
En sonunda 3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip baharatları ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ,biz tuzsuz yemeye alışık olduğumuz için az tuz kullanıyorum. O yüzden tuz miktarını belirtmedim kafa karışıklığı olmasın.
Şimdiden yapanların ellerine sağlık. Afiyet olsun .
Domatesli Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Domatesli Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.
Yeşil biberlerimizi halka halka doğrayalım.
Tavuklarımızı domateslerimizi küp küp doğrayalım.
Hepsini ayrı bir kâseye koyup sırasıyla tenceremize ekleyeceğiz.
Tenceremizi ocağımıza alıp tereyağımızı ve sıvı yağı ekleyip biberleri ve arpa şehriyeyi koyalım arpa şehriyeler hafif kavrulmaya başlayınca tavuk göğsünü ekleyelim .
Tavuk göğsü çabuk piştiğinden dolayı biber ve şehriyelerden sonra ekliyoruz.
Sonra şehriyelerle biraz daha kavuruyoruz .Şehriyeler hafif kahverengi olacak.
Şehriyeler de rengini alınca domates ve salçayı ekliyoruz biraz karıştırıp salçayı özleştiriyoruz.
En sonunda 3 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip baharatları ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ,biz tuzsuz yemeye alışık olduğumuz için az tuz kullanıyorum. O yüzden tuz miktarını belirtmedim kafa karışıklığı olmasın.
Şimdiden yapanların ellerine sağlık. Afiyet olsun .
Domatesli Tavuklu Şehriye Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı