SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 ufak su bardağı pilavlık bulgur (bardak ölçüm 0,2 lt )
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı tereyağ
2 büyük domates (yaz domatesi)eğer domates mevsimi değilse domateslere 1 çay kaşığı domates salçası ilave yapılabilir)
2 adet yeşil biber (minik doğranmış)
2,5 su bardağı su (yarısını et suyunuz varsa kullanabilirsiniz diğer yarısı da içme suyu)
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurlarımızı yıkayıp süzüyoruz.
Pilav tenceremize yağımızı alıyoruz.
Soğanları karıştırarak kavurup iyice ölmesini sağlıyoruz.
Ardından domateslerimizi ve biberlerimizi ekliyoruz. Kısık ateşte 5 dk kadar pişiriyoruz.
Bulgurumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
En son oda sıcaklığında suyumuzu ve tuz,pul biberi ekleyip harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp tencerenin üzerine havlu kağıdımızı serip,kapağını kapatıp 15 dak demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 ufak su bardağı pilavlık bulgur (bardak ölçüm 0,2 lt )
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı tereyağ
2 büyük domates (yaz domatesi)eğer domates mevsimi değilse domateslere 1 çay kaşığı domates salçası ilave yapılabilir)
2 adet yeşil biber (minik doğranmış)
2,5 su bardağı su (yarısını et suyunuz varsa kullanabilirsiniz diğer yarısı da içme suyu)
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurlarımızı yıkayıp süzüyoruz.
Pilav tenceremize yağımızı alıyoruz.
Soğanları karıştırarak kavurup iyice ölmesini sağlıyoruz.
Ardından domateslerimizi ve biberlerimizi ekliyoruz. Kısık ateşte 5 dk kadar pişiriyoruz.
Bulgurumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
En son oda sıcaklığında suyumuzu ve tuz,pul biberi ekleyip harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp tencerenin üzerine havlu kağıdımızı serip,kapağını kapatıp 15 dak demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı