AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
1,5 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İç harcı için:
1 paket dondurulmuş ıspanak
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı labne
2 yumurta
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Sosu için:
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 kutu krema (isteğe nazaran azaltabilir yahut hiç koymayabilirsiniz)
Karabiber
Zencefil
Fesleğen
Tuz

Domates Ve Fesleğen Soslu Ravioli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru için tüm gereçleri ekleyip yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan, sert bir hamur elde ettikten sonra streçleyip dolaba atıyoruz.
Bu esnada ıspanakları tereyağıyla tavaya koyup kavuruyoruz.
Sonra labneyi ekliyoruz. Birbirine karışınca baharalarını ve yumurtasını ekleyip ocaktan alıyoruz.
Hamurumuzu alıp 4 kesime bölüyoruz.
Ve merdaneyle ince bir biçimde açıyoruz.
Yakın ebatlarda olacak formda bir hamur daha açıyoruz.
Açtığımız bir hamurun üstüne aralıklı bir halde iç harcını yerleştiriyoruz.
Sonra öteki hamuru üzerine yerleştiriyoruz.
Bardakla yuvarlak haller veriyoruz.
Sonra çatalla hamurumuzun kenarlarına bastırarak kapatıyoruz.
Ocağa kaynar su koyuyoruz.
Ravioliyi atıp 10-15 dk kaynatıyoruz.
Ravioliyi attıktan sonra farklı bir tencereye domatesi rendeliyoruz ve tereyağıyla kavuruyoruz.
Daha sonra kremayı ekliyoruz.
Sarımsağı rendeleyip baharatları da ekledikten sonra sosu kaynatıyoruz.
Bu esnada haşlanan raviolilerimizi alıp sos tenceresine koyuyoruz.
3-5 dakika kadar sosun içerisinde demlendikten sonra yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst