Domates Soslu Alabalık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Domates Soslu Alabalık Tarifi İçin Malzemeler
2 adet alabalık
4 adet domates
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
Tuz
Zeytinyağı
Kekik
Karabiber
Tereyağı
Üzerine;
Kaşar peyniri

Domates Soslu Alabalık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balıklarımızı bir kap içerisine alalım zeytin yağı, kekik, karabiber ve biraz tuz ile güzelce harmanlayalım.
Daha sonra, toprak kabımızın altına 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım. Balığımızı üzerine yerleştirip, üzerine de 1 tatlı kaşığı tereyağı koyalım 180 derece önceden ısınmış fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
Balığımız pişerken domates sosumuzu hazırlayalım. Tavaya küp doğranmış soğanlarımızı ve halka doğradığımız biberlerimizi kavurmaya başlayalım.
Kavrulduktan sonra küp doğradığımız domates, tuz ve isteğe bağlı baharatta ilave edebilirsiniz domatesler yumuşayana kadar pişirelim ama suyunu çok çekmesin.
Balığımız 15 dakika piştikten sonra, pişen domates sosumuzu balıkların üzerine paylaştıralım ve üzerini folyo ile kaplayıp 15 dakika daha fırında pişmeye bırakalım.
En son olarak; folyoyu çıkarıp üzerine rendelediğimiz kaşarlarımızı serpelim ve kaşarlar eriyene kadar fırında pişmeye bırakalım.
Domates Soslu Alabalık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst