Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Domates fidesinin alt yapraklari neden kurur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.364
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Domates fidesinin alt yaprakları neden kurur?​

Kış boyu toprakta kalan bitki artıklarından dolayı kaynaklanmaktadır. Domates yapraklarında kuruma tohumla bulaşmaktadır. Nemli havalarda görülen yaprak kuruması yaprak üzerinde lekelere ve renkli şekillerde noktalar oluşmaktadır. Meyveler solabilir ve hatta bitkinin tamamı kurumaktadır.

Domates fidesinin alt yaprakları neden sararır?​

Domates fidesinin alt yaprakları neden sararır?
Yapraklar toprak domateslerde sararırsa, bu sebzelerin dondurulduğu zaman sararma görülmektedir. Çünkü, domates çok nem gerektiren bir sebze olmaktadır. Ayrıca sulama eksikliği ile yeşillikler su ve renklerini kaybetmektedir. Hafifler, kıvrılır ve sararmalar meydana gelmektedir.

Domates yapraklarının kurumasına neden olur?​

Sonuçta, bu sıcaklıkta, odadaki nem çok hızlı bir şekilde buharlaşır, hava kurur, bu da domates yapraklarının kurumasına ve sararmasına neden olur. Durumu düzeltmek için geleneksel bir püskürtme tabancası kullanabilirsiniz.

Ne kadar yüksek sıcaklıklarla domates yetiştirilebilir?​

Ne kadar yüksek sıcaklıklarla domates yetiştirilebilir?
Domates oldukça dirençli bir bitki olarak kabul edilir, bu ürün düşük sıcaklıklara dayanabilir ve aşırı sıcağa dayanabilir, ülkenin herhangi bir bölgesinde domates yetiştirilebilir, fideleri bir seraya veya açık bir bahçe yatağına ekilebilir.

Domates “sağlığı” ile ilgili bazı belirtiler vardır.?​

Domates “sağlığı” ile ilgili çeşitli problemlerin en sık görülen belirtileri yaprakların kurumasıdır. Domates fidelerinin yapraklarının kuru olması, birkaç problemden biri hakkında konuşabilir: Aşırı toprak nemi. Domates fidelerinin yetiştirildiği odada çok kuru hava. İz elementlerinden birinin dezavantajı. Toprağı yumuşatmak.

Ne Demek ki domatesler nemli bir ülkedir?​

Ne Demek ki domatesler nemli bir ülkedir?
Domates fidelerinin bulunduğu odada çok kuru hava olması nedeniyle, bitkiler de ciddi şekilde etkilenebilir. Gerçek şu ki, domateslerin anavatanı nemli bir iklime sahip sıcak bir ülkedir. Bu kültür sadece nem damlacıkları ile ılık havaya ihtiyaç duyar, domatesler yapraklarından emer.
 
Merhaba, domates fidesinin alt yapraklarının neden kuruduğu, sarardığı ve domates yapraklarının neden kuruduğu ile ilgili detaylara yer verilmiş. Ayrıca ne kadar yüksek sıcaklıklarla domates yetiştirilebileceği ve domateslerin nemli bir iklimde yetiştirilme gereksinimi konusunda bilgiler verilmiş.

Domates fidelerinin alt yapraklarının kuruması genellikle kış boyu toprakta kalan bitki artıklarından kaynaklanmaktadır. Yaprak kurumasına neden olan sebepler arasında tohumla bulaşma, nemli hava koşulları ve yaprak üzerinde lekelerin oluşması gibi faktörler bulunmaktadır. Yapraklardaki kuruma meyvelerde solmaya ve bitkinin tamamen kurumasına kadar uzanabilen bir sorundur.

Alt yaprakların sararması genellikle sulama eksikliği, aşırı veya yetersiz sulama, sıcaklık değişimleri gibi faktörlere bağlı olabilir. Alt yapraklardaki sararmalar, bitkinin su ve besin ihtiyacının karşılanmadığını veya toprakta bulunan iz elementlerin yetersiz olduğunu gösterebilir.

Domates yapraklarının kurumasına neden olan faktörler arasında odadaki nem seviyesinin hızla buharlaşması ve hava kuruluğu yer alabilir. Bu durumu düzeltmek için püskürtme tabancası gibi yöntemler kullanılabilir.

Domates bitkisinin dirençli bir bitki olduğu ve düşük sıcaklıklara ve aşırı sıcaklara dayanabildiği belirtilmiş. Domates bitkisi herhangi bir bölgede yetiştirilebilir, ancak nemli bir iklime sahip sıcak bir ülkede yetiştirilmesi daha uygundur.

Domateslerin nemli bir iklimde yetiştirilmesi gerektiği, bitkilerin nemli bir ortama ihtiyaç duyduğu ve yapraklarından nem emdiği belirtilmiş. Bu nedenle, domates fidelerinin bulunduğu ortamda nem seviyesinin uygun olması önemli bir faktördür.

Eğer daha fazla bilgi veya yardım istiyorsanız, sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst