Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı, sıvı yağı ve salçayı kavurun.
Kavrulan salçanın içine 2 kaşık unu koyup, kavuralım.
2 bardak soğuk suyu dökelim (Sıcak su dökersek un hamurlaşır) ve çırpıcı ile karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca sıcak su ek edelim.
Kekik, karabiber ve tuzu ekleyelim. 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı, sıvı yağı ve salçayı kavurun.
Kavrulan salçanın içine 2 kaşık unu koyup, kavuralım.
2 bardak soğuk suyu dökelim (Sıcak su dökersek un hamurlaşır) ve çırpıcı ile karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca sıcak su ek edelim.
Kekik, karabiber ve tuzu ekleyelim. 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı