Domates Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Domates püresi( kışdan hazırladığım püreden 2,5 su bardağı yada 2 paket hazır domates püresi yada 4 adet domates püresi kullanıyorum)
5 su bardağı sıcak su ( koyu olursa ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Kaşar rendesi

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritip unun komşusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Üzerine domatesi ekleyip 2/3 kaynatıp şayet hazır domates püresi kullanmadıysanız el blender yada olağan blender ile pürüzsüz kıvama getiriyoruz.
Suyunu ekleyip tuz ve karabiberi koyduktan sonra kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakıyoruz.
Üzerine kaşar peyniri ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst