Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet salkım domates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 kapya biber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak et suyu
Zeytinyağı
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soyup doğradığımız domates soğan ve sarımsağı bir fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine şekeri, tuzu ve az zeytinyağını dökerek 250 derece ısıtılmış fırında azıcık kızarana kadar pişiriyoruz.
Ocakta tencereye koyduğumuz tereyağını eritip unumuzu pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Üzerine 1 kaşık salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Pişmiş olan domates karışımını tencereye ekleyip blender ile karıştırıyoruz güzelce eziyoruz.
1 bardak su ekleyip et suyu ve 1 bardak süt ekliyor, dilerseniz süzgeçten geçirip kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
5-6 adet salkım domates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 kapya biber
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak et suyu
Zeytinyağı
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soyup doğradığımız domates soğan ve sarımsağı bir fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine şekeri, tuzu ve az zeytinyağını dökerek 250 derece ısıtılmış fırında azıcık kızarana kadar pişiriyoruz.
Ocakta tencereye koyduğumuz tereyağını eritip unumuzu pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Üzerine 1 kaşık salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Pişmiş olan domates karışımını tencereye ekleyip blender ile karıştırıyoruz güzelce eziyoruz.
1 bardak su ekleyip et suyu ve 1 bardak süt ekliyor, dilerseniz süzgeçten geçirip kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun