AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Domates Biber Konservesi Nasıl Yapılıyor?

theking

Yeni Üye
Domates biber konservesi nasıl yapılıyor? İşte size harika bir tarif. İlk olarak domates ve biberi iyice yıkayın. Ardından kabuklarını soyup doğrayın. Tencereye doğradığınız domates ve biberi ekleyin. Üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Sonra tencereyi ocakta kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika daha pişirin. Son adımda, kavanozlara sıcak sıcak konservenizi paylaştırın. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Böylece konserveniz daha uzun süre dayanacaktır. Artık ev yapımı domates biber konservesinizi keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler

Domates biber konservesi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: Domates, biber, tuz, şeker, sirke, su
1. Adım: Domatesleri ve biberleri temizleyin ve yıkayın. Domatesleri kabuklarını soyarak daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
2. Adım: Biberleri doğrayın ve çekirdeklerini çıkarın. İstenirse çekirdeklerini bırakarak daha acı bir konserevi yapabilirsiniz.
3. Adım: Doğradığınız biberleri ve kabuklarını soyduğunuz domatesleri bir tencereye alın. Üzerine tuz, şeker ve sirke ekleyin.
4. Adım: Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısarak karışımı 15-20 dakika pişirin.
5. Adım: Pişen karışımı cam kavanozlara dökün ve kavanozları kapatın. Ardından kavanozları ters çevirerek soğumasını sağlayın.
6. Adım: Soğuduktan sonra domates biber konserveniz hazır. Serin ve kuru bir yerde saklayarak uzun süre tüketebilirsiniz.
Not: Domates biber konservesi yaparken kullanacağınız malzemelerin taze ve sağlam olmasına dikkat edin. Ayrıca konservelerinizi temiz ve steril kavanozlarda saklamaya özen gösterin.

Domates biber konservesi nasıl yapılır?
Konserve yapmak için önce domates ve biberleri doğrayın.
Doğradığınız domates ve biberleri tencereye alın.
Ardından tencereye doğranmış soğan, sarımsak ve zeytinyağı ekleyin.
Baharatları ve tuzu da tencereye ilave edin.

Kaynar suyu tencereye ekleyip karıştırın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
15-20 dakika sonra kavanozlara sıcak sıcak paylaştırın.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Son olarak, kavanozları ters çevirip soğumaya bırakın.

Geri