AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Domates Acukasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Domates Acukası nasıl yapılır?​

İlk olarak zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edip kavurun. Kavrulan karışımı ocaktan almadan kısa bir süre önce ezilmiş sarımsakları da ekleyerek karıştırın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp kaşık yardımıyla ezdikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Kahvaltılık acuka nasıl yapılır?​

Kahvaltılık acuka nasıl yapılır?
Kahvaltılık Acuka Nasıl Yapılır? Kahvaltılık acuka yapımı için; mutfak robotu içine 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası, 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası ve 3 diş sarımsak koyun. Ardından yarım çay bardağı galeta unu ekleyin. Galeta unu yerine ekmek içi de koyabilirsiniz.

Acukanın içine ne katılır?​

Acıka – Acuka Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı domates & biber salçası (marketlerde antep salçası olarak bulabilirsiniz)
- 3 diş sarımsak.
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz.
- Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi.
- ¼ su bardağı zeytinyağı yada 2 yemek kaşığı margarin.
- Karabiber , kırmızı biber, kimyon, tuz.

Acuka malzemeleri nelerdir?​

Acuka malzemeleri nelerdir?
Acuka Tarifi İçin Malzemeler
- 3yemek kaşığıdomates salçası
- 3yemek kaşığıbiber salçası
- 1,5su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
- 4yemek kaşığıgaleta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
- 5-6dişsarımsak.
- 1çay kaşığıkimyon.
- 1çay kaşığıpul biber.
Ajika nasıl yapılır?​
Adjika (Acuka) Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm malzemeler yıkanır. 1)-ci yazıda olan malzemeler kıyma makinasından geçirilir ve 40-45 dak orta ateşte ara-sıra karıştırılarak pişirilir. 2)-ci yazı da yine tüm malzemeler makinadan geçirilir ve tencerede pişen acuka üzerine edilir ve suyu çekilene kadar pişirilir.

Çerkez Acukası nasıl yapılır?​

Çerkez Acukası nasıl yapılır?
Çerkez Acıkası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Acı biber salçası, yoğurt ve zeytinyağını derin bir kapta iyice karıştırın.
- Karışımın içerisine tüm baharatları ve sarımsağı ilave edip tekrar karıştırın.
- En son tüm karışımın içerisine ceviz ve rendeleğimiz ekmek içini ilave edip iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edin.

Acuka nasil yapilir meze?​

Soyduğunuz sarımsakları ezin. Büyük bir kasede salçaları ve sarımsağı karıştırın ve baharatları da ekleyin. İri şekilde dövdüğünüz cevizi de ekleyin ve zeytinyağını üzerine dökün. Kıvamı sulu ise bayat ekmek içi ilave edebilirsiniz.

Kışlık acuka nasıl yapılır?​

Kışlık acuka nasıl yapılır?
Sarımsakları ayıklayıp irice doğrayın. Robottan geçirdiğimiz biberleri uygun büyüklükte bir tencereye koyun, üzerine de doğranmış sarımsakları koyun. Önce orta ateşte kaynayana kadar sonra da kısık ateşte arada karıştırarak kaynatın. Daha sonra domatesi ekleyin.

Antep usulü muhammara nasıl yapılır?​

Önce kırnmızı bibere limon suyu ilave edilir. (Yeterli olmazsa su eklenir). Kızarmış ekmek ile ceviz bir robotta çekilir ve geniş bir kapta kırmızıbiber limon karışımı ile birleştirilir. Karışım koyu ise su eklenerek macun haline getirilir. Zeytinyağı, kimyon, nar ekşisi ilave edilir.

Çerkez baharatı nasıl yapılır?​

Çerkez baharatı nasıl yapılır?
Biber, sarımsak, kişniş, kini, iri tuzla havanda dövülür….
- Biberler köy fırınında gevretilir. Bir gece bekletilir. Çekirdeklerinden ayrılır.
- Daha sonra dibekte iyice dövülür. Sıvı yağ ve tuz ilave edilir.
- İnce elekten geçirilir. Kavanozlara konur. Yemeklerde kullanılır.
 
Domates acukası tarifi oldukça basit ve lezzetli bir mezettir. İşte adım adım domates acukası nasıl yapılır:

Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı domates & biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
- 1/4 su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı margarin
- Karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz

Yapılışı:
1. Zeytinyağını tavada ısıtın.
2. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip kavurun.
3. Sarımsakları ezerek karışıma ekleyin ve bir süre daha kavurun.
4. Ocaktan almadan önce dövülmüş cevizi, ufalanmış ekmek içini, zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın.
5. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve kaşık yardımıyla iyice ezin.
6. Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
7. Servis yapmadan önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilir ve isteğe göre taze nane veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Domates acukası, kahvaltılık acuka ve antep usulü muhammara gibi acı mezeler dışında farklı yöresel mezeler de yapılabilir. Her birinin kendine özgü lezzeti ve yapılış teknikleri bulunmaktadır. Tarifleri özelleştirmek ve kendi damak tadınıza göre uyarlamak da mümkündür. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst