Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dolmabahcede fotograf cekmek neden yasak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dolmabahçede fotoğraf çekmek neden yasak?​

Fotoğraf makinesinin fılaş ışığının tarihi eserlere zarar vermesinden dolayı yasak. Şimdiye kadar gittiğim bütün müzelerde flaşsiz çekme şartıyla çekmeme izin vermişlerdi… Şimdiye kadar gittiğim bütün müzelerde flaşsiz çekme şartıyla çekmeme izin vermişlerdi…
Fotoğrafta yansıma nasıl engellenir?
Ayna ya da camekan kullanarak yansıma efektini elde edebilirsiniz. Polarize filtre kullanarak modelinizde oluşacak yansımaları temizleyebilirsiniz. Dolaylı ışık sağlayan ortamı seçerseniz yansıtıcı yüzeyde patlamaları engelleyebilirsiniz. Yansıma çekimi yaparken simetriye dikkat etmek oldukça önemlidir.

En iyi selfie programı hangisi?​

Sweet Selfie (Android) PlayStore’daki en iyi selfie uygulamalarından birisi olan Sweet Selfie, bir selfie kamerasından tüm beklentilerinizi karşılıyor. Uygulamada bulunan ‘otomatik düzeltme’, resmi bulanıklaştırabilme ve retro modlarıyla birlikte fotoğraflarınızı dilediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz.
Dolmabahçede fotoğraf çekmek yasak mı?
Bugün turdayım ben, misafirlerimi gezdiriyorum Dolmabahçe Sarayı’nda ve söylediğiniz gibi çok sık geliyoruz ama ben bile bir rehber olarak bugün bu heyecana kapılıp bir sürü fotoğraf çektim çünkü normalde Dolmabahçe Sarayı’nın içinde fotoğraf çekmek kesinlikle yasak.

Yerebatan Sarnıcı fotoğraf çekimi yasak mı?​

Bir heyecan, Yerebatan Sarnıcı’nın kapısındaki sıraya karıştık. Merdivenlerden aşağı inerken “fotoğraf çekmek yasaktır” işaretini gördüm. Sordum öğrendim, yapıya zarar verdiği için değil, merdivende kuyruk olmasın diye yasaklanmış; yoksa içeride fotoğraf çekimi serbest.
Ürün çekerken istenmeyen ışık nasıl engellenir?
Kapalı diyaframda (örneğin f/22) ürün çok daha az ışık alır. Bu nedenle özellikle ışığın az olduğu ortamlarda diyaframın açık olması gerekir. Işığın fazla olduğu ortamlarda ise kapalı diyafram kullanılabilir. Ürün fotoğraflarını çekerken arkan planın ürüne göre ayarlanması gerekir.

Su yansıması fotoğrafı nasıl çekilir?​

Yansıma fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey rüzgarsız durgun bir havada çekim yapmak olmalıdır. Havanın çok rüzgarlı olması durumunda doğal olarak sudaki yansıma bu hareketlilikten dolayı yansımayı dağıtacak ve görüntü net olmayacaktır.
En iyi selfie nasıl çekilir?
En iyi ‘selfie’ler için 10 ipucu
- En geniş manzaralar için selfie çubuğu kullanın.
- Stand ve kulaklık ile rahat olun.
- Yalnız olmayın.
- Kameranın açısını değiştirin ve poz verin.
- Yapaylıktan uzak kalın.
- Arka plana dikkat edin.
- Kamera lensi kullanın.
- Fotoğraf düzenleme uygulaması kullanın.

Cep telefonu ile en iyi fotoğraf nasıl çekilir?​

Akıllı Telefonla Fotoğraf Çekmenin Püf Noktaları
- Akıllı Telefon Kamerasının Özelliklerini İyi Tanıyın.
- Işığı Doğru Ayarlayın.
- Denge ve Titreme Sorunu İçin Tripod Veya Monopod Kullanın.
- Net ve Kaliteli Fotoğraflar İçin Ayarlar Yapın.
- Çekim Modları Kullanın Ve Fotoğrafları Düzenleyin.

Geri