Dolgulu Kıyır Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dolgulu Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
250 gram tereyağı (Ya da margarin)
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı toz şeker
4-4.5 su bardağı un
İç malzemesi için;
3 adet elma
1 avuç kuru üzüm
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ufaltılmış ceviz içi
Üzerine ;
Pudra şekeri

Dolgulu Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikler iç harcı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
Sıvıyağ şeker üzüm ve elmaları bir tavaya alalım ocağa koyalım suyunu çektirip tarçın ve cevizi ekleyip bir iki tur çevirelim altını kapatalım.
Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alalım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Unu kontrollü koyalım.
Mandalinadan daha küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlak açıp içine harç koyup rulo şeklinde saralım ay şekli verip tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuyunca pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyetle
Dolgulu Kıyır Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst