Dolgulu Donut

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dolgulu Donut Tanımı İçin Malzemeler
(200 ml) 1 su bardağı ılık su
(90 ml) Yarım su b. ılık süt
(600 g) 3 su bardağı un
(12 g) 1 paket kuru maya
(12 g) 2 tatlı kaşığı tuz
(66 g) 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı yahut margarin
(60 g)6 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
İsteğe bağlı aroma
Limon
Portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
İçine istenilen aromada
Reçel,
Puding
Nutella
Üzerine
Pudra şekeri
Kızartmak için
1 litre ay çiçek yağı

Dolgulu Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için kaba tereyağı hariç tüm gereçleri koyun ve yoğurun.
Tereyağını ekleyip elastik hafif ele yapışan fakat kaba yapışmayan bir hamur yoğurun (yaklaşık 10 dk).
Kabı hafif unlayın hamuru koyun üzerini örtün ve ılık ortamda 30 dk dinlendirin.
Sonra hamuru 4 yandan yavaşça çekip altına hakikat katlayın ve tekrar yuvarlayıp unlanmış kaba alın 1 saat mayalandırın.
Hamuru 16 eşit kesime bölün (yaklaşık 65 g) ve beze yapın unlanmış tezgaha aralıklı koyun ve 15 dk üzeri kapalı dinlendirin.
Ardından bezeleri tek tek eliniz ile yavaşça bastırın ve ortasını bir aparat yahut şişe kapağı ile delin.
Bezeleri küçük kare kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine alın ve kestiğiniz küçük topları da o biçimde kağıdın üzerine koyun ve 1 saat daha mayalandırın.
Fritöz yahut tavaya sıvı yağı koyun orta ateşte ısınmaya bırakın (170-180 derece) çok kızgın olmayan yağın içinde donutların her bir tarafını 1 yahut 1,30 dakika pişirip mutfak kağıdın üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Donutların 2 kenarlarından bir bıçak ile çok derin olmayacak biçimde delik açın ve istediğiniz dolguyu çok taşırmadan doldurup üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.
Dolgulu Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst