AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dolgulu dis ne kadar dayanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
137.164
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dolgulu diş ne kadar dayanır?​

Altın dolgular en uzun, 15 ile 30 yıl arasında, Gümüş amalgam dolgular, değiştirilmeden 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü değildir. Bunları beş ila yedi yılda bir değiştirmeniz gerekebilir.

En sağlıklı diş dolgusu hangisi?​

Hangi Diş Dolgusu: Kompozit mi Amalgam mı? Günümüz diğer dolgu materyallerin gelişmesi ile artık amalgam dolgu tercih edilmemektedir. Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Düşen dolgu yerine evde ne yapılır?​

Düşen dolgu yerine evde ne yapılır?
Düşen dolgunun yerine en kısa sürede yenisi yapılmalıdır….Diş Dolgusu Düşmesi Sonrası Ağrı Varsa
- İbuprofen gibi reçetesiz ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.
- Dolgusu düşen dişe ve çevresine karanfil yağı sürebilirsiniz.
- Ağrıyla birlikte şişme de meydana gelmişse 15 dakikalık soğuk kompresler uygulayabilirsiniz.

Hangi diş dolgusu daha kalıcı?​

Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.

Dolgulu diş çürür mü?​

Hastalarımıza dolgu yaptıktan sonra bir daha çürümemesinin garantisini veremiyoruz. Çünkü bir çürüğün olduğu bölgeyle daha sonra farklı yerde oluşması tekrar meydana gelebiliyor.

Beyaz dolgu ne kadar dayanır?​

Beyaz dolgu ne kadar dayanır?
KOMPOZİT DOLGUNUN ÖMRÜ NE KADARDIR? Seçilen malzemeye, uygulama hassasiyetine, hastanın ağız hijyenine ve beslenme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterir, genellikle 10-15 yıl bazen daha fazla ağızda kalabilmektedir.

En iyi dolgu markası nedir?​

Kliniğimde de dudak dolgusu için kullandığım markalar Juvederm ve Teosyal’dır. Bunlar güvenli, doğal sonuçlar veren hyalüronik asit bazlı FDA onaylı dolgulardır. Kullanılan dolgu maddesinin FDA onaylı ve hyalüronik asit bazlı olması gerekir.

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz?​

Dişteki mevcut çürüğün büyüklüğüne göre diş dolgusunu yapılmaktadır. Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır. Bunun yanı sıra dişin üst kısmında dolguyu tutacak bir madde kalmamışsa eğer diş kaplaması yapılması gerekmektedir.

Eksik dişlerin yerine ne yapılabilir?​

Eksik dişlerin yerine ne yapılabilir?
Protez Tedavisi (Protetik Tedavi) Kaybedilmiş diş ya da dişlerin yerine yapılan suni dişlere “diş protezi” denir.

Düşen kaplama diş evde nasıl yapıştırılır?​

Düşen kaplama evde ya da uzman bir doktor tarafından yapıştırılabilmektedir. Düşen kaplamaların doğal bir yolla yapıştırılması mümkün değildir. Bunun için kuvvetli bir yapıştırıcı kullanmak gerekmektedir. Kaplama dişi yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcıların ise eczanelerden temin edilmesi gerekmektedir.

Hangi diş dolgu olmaz?​

3 yüzlü dolgu ne demek?​

3 yüzlü dolgu ne demek?
Üç yüzlü dolgu, dişin üç yüzünü birden saran dolgu demektir. Bu dolayısıyla çok büyüktür. Büyük olduğu için kırılma riski de çok büyüktür. Ama bir yüzlü dolguda az bir alan dolgu yapıldığı için kolay kolay sorun olmaz.

Dolgu yapılan dişin altı çürür mü?​

Dolgu altındaki diş çürür mü?​

Dişlere uygulanan dolgu tedavisi ile amaçlanan dişin ağızda kalması ve görevini yerine getirmeye devam etmesidir.Dolgunun yapılmış olması bir dişin tekrar çürümeyeceği anlamına gelmez. Gerekli ağız hijyeni sağlanmaz ise dişler tekrar çürüyebilir.

Beyaz dolgu zararlı mı?​

Beyaz dolgu zararlı mı?
Amalgam dolguların sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Aslınca dolgu çıkartılırken açığa çıkan cıva yapılırken çıkan cıvaya göre daha fazladır. Gerekmedikçe beyaz dolgu ile değiştirmek istemeyiz. Dogı sökümü sırasında kesinlikle cıvanın yutulmaması için önlem alınır.
 
Altın, gümüş amalgam ve kompozit gibi farklı dolgu türlerinin dayanma süreleri ve özellikleri hakkında bilgi verilmiş. Altın dolguların en uzun ömürlü olduğu belirtilirken, gümüş amalgam dolguların 10 ila 15 yıl arasında dayanabileceği ifade edilmiş. Ayrıca, kompozit dolguların estetik olmalarına rağmen genellikle 5 ila 7 yılda bir değiştirilmesi gerekebileceği belirtilmiş.

Sağlıklı bir diş dolgusu seçerken kompozit veya seramik dolguların tercih edilmesi önerilmiş. Amalgam dolgu tercih edilmemekte ve seramik ile kompozit dolguların hem estetik hem de sağlık açısından daha üstün olduğu vurgulanmış.

Düşen bir dolgunun yerine yenisi yapılması gerektiği belirtilmiş. Ağrı olması durumunda reçetesiz ağrı kesicileri kullanılması, karanfil yağı sürülmesi veya soğuk kompres uygulanması önerilmiş.

Diğer bir konuda da inley ve onlay dolguların klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlü olduğu ifade edilmiş. Bu durumun nedeni olarak, inley ve onlay dolguların laboratuvar şartlarında hazırlanması ve daha detaylı şekillendirme imkanı sunması gösterilmiş.

Ayrıca, dolgu yapılan dişlerin tekrar çürüyebileceği ve bu durumun ağız hijyenine bağlı olduğu belirtilmiş. Ağız hijyeninin sağlanmaması durumunda dişlerin yeniden çürüyebileceği vurgulanmış.

Son olarak, beyaz dolguların dayanma sürelerinin malzeme seçimine, uygulamaya ve ağız hijyenine bağlı olarak değişebileceği ve genellikle 10-15 yıl ağızda kalabileceği belirtilmiş. FDA onaylı ve hyalüronik asit bazlı dolguların tercih edilmesi gerektiği önerilmiş.
 
Geri
Üst