AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dolguda sizlama normal mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dolguda sızlama normal mi?​

Dolgu tamamlandıktan sonra ilk birkaç hafta dolgu uygulanan dişin ağrıması, hassaslaşması ve sızlaması normal kabul edilmektedir.

Dolgu sızlaması neden olur?​

Dolgunun gereğinden yüksek yapılması, çürüğü derin bir dişe yapılan dolgu, dişin sinirlere çok yakın olduğu bir dolgu, sert yiyecek tüketmek, anestezi sonrasında iğne yerinin ağrıması, dolgunun diğer dişlere yapışmaması için kullanılan bazı aparatlar dolgu tedavisi sonrasında ağrıya neden olur.
Dişimin üstüne basınca acıyor ne yapmalıyım?
Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.
Dolgu işlemi acı verir mi?
Diş dolgusu sırasında diş hekiminin uyguladığı anestezi sayesinde herhangi bir ağrı duyulmaz.

Dolgu hassasiyet yapar mı?​

Yeni yapılan dolgularda dişe yapılan işlem sırasında oluşan sıcaklık ve kullanılan kimyasallar nedeniyle bir süre hassasiyet hissi oluşabilir. Genellikle 2 haftaya yakın bir sürede giderek azalan soğuğa duyarlılık vardır. Derin dolgularda bu süre biraz daha uzayabilir ve doktorunuz sizi bu konuda uyaracaktır.

Diş dolgusu sonrası hassasiyet olur mu?​

Bu tedavi sırasında öncelikle dişin çürüyen kısmı temzilenir, diş dolgu yapımı için uygun bir forma getirilir ve kaybedilen diş dokuları çeşitli dolgu maddeleri konularak onarımı tamamlanır. -Dolgu maddesine karşı alerji gelişmesi, -Dolgunun yüksek yapılması gibi durumlarda da dişte hassasiyet gelişebilir.
Dolgulu diş hassasiyeti neden olur?
Dolgu yapıldıktan sonra diş neden sızlar?
Tedavi edilen diş bastırınca, tatlı yiyeceklere, havaya, soğuğa ya da sıcağa aşırı derecede duyarlıysa, tüm bu tetikleyicilerin diş hassasiyetinizi tetiklemesinden kaçınmanız gerekir. Ani nefes alınca keskin hava girişi dişlerinize aktığı zaman ciddi bir zonklama hissine neden olabilir.

Dişimin üstüne basamıyorum ne yapmalıyım?​

Bu durumda mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır. Fakat dişinizin üzerine basamama veya yoğun bir hassasiyet var ise ve daha önce bu dişe kök kanalı tedavisi uygulandıysa bu süreçte tablo biraz daha kötüye gidebilir. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir diş hekimine başvurulmalıdır.

Diş tedavisi acıtır mı?​

Kanal tedavisi hastanın dişi uyuşturulurak yapılan bir tedavidir, bu yüzden ağrılı bir işlem değildir. Bununla birlikte, kanal tedavisi işleminden sonra biraz ağrı veya uyuşma görülebilir ve hatta birkaç gün hafif rahatsızlığa neden olabilir.
Diş dolgusu yapmak kaç dakika sürer?
Bir diş için ortalama dolgu süresi 30 dakika şeklinde belirlenmiştir. Gün içerisinde birden fazla dişinizi dolgu yaptırma şansınız vardır. Bir diş dolgusu ne kadar sürer araştırmasında olanlar için belirtilen zaman dilimi kısadır. Dişte çok fazla hasar yoksa eğer 20 dakika içerisinde de tamamlanır.
Dolgudan sonra diş hassasiyeti normal mi?

Dolgunun yüksek olduğu nasıl anlaşılır?​

Diş dolgusu bitirildiğinde diş hekiminin renkli bir parça kâğıt ısırtıp dişlerinizi birbirine vurmanızı isteyerek dolgunuzun yüksekliğini kontrol etmesine rağmen dolguda yükseklik kalabilir. Genelde hastasına da yükseklik olup olmadığını sorsa da uyuşukluğun etkisiyle hasta da var olan yüksekliği anlamayabilir.

Dolgudan sonra diş hassasiyeti ne kadar sürer?​

Dolguların ömrü ne kadardır?
Altın dolgular en uzun, 15 ile 30 yıl arasında, Gümüş amalgam dolgular, değiştirilmeden 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü değildir. Bunları beş ila yedi yılda bir değiştirmeniz gerekebilir.
Arkadiş ışınlı kompozit dolgu nedir?
Kompozit dolgu içinde silikon dioksit parçaları ile oluşan bir plastik karışımdır. Kompozit dolgu çürüyen dişlere, kırılan dişlere, hasara uğramış dişlere uygulanır. Bu uygulama ön ve arka dişlere uygulanabilir, dişleri sağlamlaştırmak için kullanılabilir ve dişlerin arasındaki boşlukları kapatmak için kullanılabilir.

Dolgulu diş ağrısı neden olur?​

Dolgu sonrası hassasiyet normal mi?​

Diş dolgusu eskir mi?
Bu amaçla diş hekimleri genellikle beyaz kompozit dolgular kullanmaktadırlar. Diş dolguları uzun seneler sağlıklı bir şekilde ağızda kalabilirler fakat uzun dönemde meydana gelen aşınmalar ve ağız bakımının yetersiz olduğu durumda oluşan yeni çürükler nedeniyle yenilenmeleri gerekebilir.
Beyaz dolgunun ömrü ne kadardır?
KOMPOZİT DOLGUNUN ÖMRÜ NE KADARDIR? Seçilen malzemeye, uygulama hassasiyetine, hastanın ağız hijyenine ve beslenme alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterir, genellikle 10-15 yıl bazen daha fazla ağızda kalabilmektedir.

Kompozit dolgu pahalı mı?​

Kompozit dolgu bir diş fiyatı kullanılacak reçine oranına, diş formundaki eksikliğe bağlı olarak değişiklik gösterir. İstanbul’da ortalama kompozit dolgu fiyatı 500 TL ile 600 TL aralığındadır. Bu fiyat bulunduğunuz lokasyona ve diş hekiminin tecrübesine göre değişiklik gösterebilir.

Dolgulu diş yıllar sonra neden ağrır?​

Dolgu tedavisinden sonra dişte meydana gelen ağrının sebepleri şunlardır; Dolgu işlemi sırasında dişteki boşlukların tamamen kapatılmaması Tam kapatılmayan dolgunun arasına yemek artıklarının kaçması Dişteki sinirlerin alınması esnasında diş sinirlerine fazla yaklaşılması
Dolgulu diş sızlamasına ne iyi gelir?
Sarımsağı tuz eşliğinde ezerek dişin üstüne veya çevresine sürmeniz ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır. Ağrıyan dişin olduğu yönde yapılacak bir miktar tuzlu su ile gargara da iyi gelebilir. Tuzlu su yerine üzüm sirkesi varsa, sirke ve su karışımıyla da gargara yapmanız ağrınızı dindirecektir.
Dolgu sonrası hassasiyet ne zaman geçer?

Yeni yapılan dolgu ağrı yapar mı?​

Dolgu yapılan diş ağrır mı, sorusunun yanıtı dolgu tedavi öncesi sorulmaktadır. Genellikle işlem sonrasında anestezinin etkisindeyken kişilerde ağrı ve acı hissiyatı olmamaktadır. Fakat anestezinin uyuşturucu etkisi geçtikten sonra bazı kişilerde hafif de olsa bir miktar ağrı gözlenmektedir.

Dolgu yapılan diş 1 ay sonra neden ağrır?​

Diş tedavisinden sonra önerilen ilaçlar kullanılarak dişte oluşan ağrı azaltılabilir. Eğer dolgu tedavisinden sonra hissedilen ağrı uzun sürüyorsa ya da kişilerde normal olmayan bir hissiyat var ise dolgu ile ilgili bir problem olma ihtimali olabilir. Bu yüzden sağlık kurumuna haber veriniz, danışınız.
 
Geri
Üst