Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dolgu yaptirmak tehlikeli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dolgu yaptırmak tehlikeli mi?​

Dolgu maddesinin doku içinde granülasyon dediğimiz kütlelere yol açması, enfekte olması, yer değiştirerek şekil bozukluklarına neden olması ya da kendi miktarından çok daha fazla ödeme neden olması sık rastlanan komplikasyonlardır. Yağlı deriye sahip olan kişilerde mimik çizgileri daha derin ve belirgindir.

Dudak dolgusu ömrü ne kadar sürer?​

Dudak Dolgusu uygulamalarında ortalama kalıcılık süresi 1 yıldır. Uygulama sırasında kullanılan hyaluronik asit içerikli kalıcı olmayan dolgular zamanla vücut tarafından emilerek kaybolur ve dudaklar işlem öncesi haline geri döner.
Dudak dolgusu zararları var mı?
Dudak dolgusu son derece güvenli bir uygulamadır. Hiçbir zararı yoktur.
Dolgunun zararları nelerdir?
Merhabalar Gülçin Hanım, Dolgu maddelerinin olası yan etkileri, uygulama sırasında oluşabilecek kızarıklık ya da morarmalar dışında granülom dediğimiz sertlik oluşmasıdır. En ciddi yan etki, granülom oluşmasıdır ki bu hyalüronikasit içeren dolgularda çok nadiren görülür. Sentetik dolgularda ise daha sık karşılaşılır.

Dolgu kanser yapar mı?​

Dolgu uygulamalarında kullanılacak madde ve kişinin doku tipin,in nitelikli bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Günümüzde pek çok kişi dolgu uygulamalarının kanser yapacağını düşünse de risk faktörlerinin tamamının önüne geçildiğinde geçerli olmamaktadır.

Dolgu yer değiştirir mi?​

Dolgu maddeleri uygulama alanında sabit kalmalıdır. Bazı dolgu maddeleri uygulamalarında dolgu maddesi uygulama alanının dışına istemsiz yer değiştirebilmektedir. Bu yer değiştirme yer çekimine ve yüz kaslarına bağlı olarak gelişmektedir.
1 ml Dudak dolgusu yeterli mi?
Uygulanacak hacim kişinin dudak yapısına bağlı olarak değişebilir. Genellikle 0.5 cc ile 1 cc hyalüronik asit kişi için yeterli olabilir. Aşırı doz uygulaması o bölgede normalden daha abartılı bir görünüm oluşturabilir. Bunun yaşanmaması için doğru miktarda dolgunun kullanılması gerekir.
Dolgu kaç yaşında yapılmalı?
Herhangi bir sağlık problemi yaşamayan hemen her kişi dudak dolgusu yaptırabilir. Ancak yaş aralığına alınırsa dolgu yaptırma yasal yaşı 18’dir. 18 yaşından küçükler, ailesinden izin alındığı zaman yaptırabilir.

Dudak dolgusu yan etkileri nelerdir?​

Dudak dolgusu yan etkileri uzun sürer mi? Dudakta hacimlendirme, şekillendirme ve ağız çevresindeki kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesi için kullanılan dermal dolgular, uygulanan bireylerin fizyolojik farklılıklarına göre hafif şişlik, kızarıklık veya morarma gibi etkiler yaratabilmektedir.

Dolgu dişe zarar verir mi?​

Ancak yapılan çalışmalarla birlikte, dolgu içinde de olsa cıvanın insan sağlığına zararlı etkileri olduğu sonucu ortaya çıktı. Toksik etkiye sahip olan cıva, organlara yayılır, kalp, karaciğer, akciğer ve böbreklere, sinir sistemine ve bağışıklık sistemine zarar verebilir.
Kaş arası dolgu zararlı mı?
Kaş Arası Dolgusunun Bir Zararı Var mı? Kızma çizgisi dolgusunda kullanılan dolgu maddesi ve işlem yapanın bir doktor olması çok önemlidir. Hyalüronik asit bazlı dolgular kullanıldığında cilde ve insan sağlığına genelde bir zararı olmaz.
Yüz dolgusu kanser yapar mı?

Dolgu tam olarak ne zaman oturur?​

Yüz dolgusu yapıldığı anda etkisini gösterir, oturması 10-15 gün kadar sürer. Yüz dolgusunda kullanılan hyalüronik asit dolgular kalıcı değildir ve etki süresi 8-12 ay sürer.

Diş dolgusu ne zaman oturur?​

Amalgam dolgu yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşmakta ve final sertliğe 24 saatte ulaşmaktadır. Bu sebeple eğer ağzınıza amalgam dolgu yapıldıysa 2 saat hiçbir şey yememeniz, 24 saat boyunca sert gıdaları çenenizin dolgu yapılmamış diğer yarısıyla yemeniz gerekmektedir.
 
Geri
Üst