AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dolgu olan dise kaplama yapilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dolgu olan dişe kaplama yapılır mı?​

Dişlerde oluşan çürüklere dolgu tedavisi yapıldıktan sonra dişler tek kaplama tedavi için uygun hale getirilir. Tek diş kaplama tedavi süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Kaplama tedavisi yapılacak olan diş hastaya özel olarak yapılır.

Dolgu ücreti ne kadar?​

Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.
Dolgu yaptırmak dişe zarar verir mi?​
Dolgu diş yüzeyinden daha yüksekte olduğunda, ısırma ve çiğneme kuvveti nedeniyle bir süre sonra dolguda çatlak oluşabilir. Ayrıca yüksek dolgular şiddetli ağrıya ve eklem sorunlarına neden olabilir.

Kanal tedavisi yapılan dişe kaplama yapılır mı?​

Kanal tedavisi yapılan dişe kaplama yapılır mı?
Porselen Kuron(Kaplama): Kanal tedavisi yapıldıktan ve ölü doku çıkarıldıktan sonra dişi korumak için kaplama yapılması gereklidir. Kanal tedavisi sonrasında, diş, normal bir şekilde kullanılabilmesi için porselen ile restore edilir.

Diş kaplama hangi durumlarda yapılır?​

Diş kaplama hangi durumlarda yapılır?
Diş kaplama; madde kaybına uğramış dişlerin üzerinde estetik amaçlı bu kayıpların giderilmesi için restorasyon işlemi yapılmasını ifade etmektedir. Diş kaplama işlemi, ancak dişlerde dolgu ve kanal tedavisi yapılamadığı zaman uygulanır.

Diş dolgusu için hangi bölüme randevu alınır?​

Dolgu tedavisi ile hangi bölüm ilgilenir? Dolgu tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımız restoratif diş tedavisi ana bilim dalına müracaat edebilirler.

Diş dolgusu hangi durumlarda yapılır?​

Dolgu işlemi; çürümüş, kırılmış ya da çatlak durumda olan dişlere uygulanan bir işlemdir. Bu gibi zarar görmüş dişler, işlevlerini yerine getiremezler. Bunun yanı sıra; ağrı ya da sızlamaya da neden olabilirler. Tüm bu sorunların giderilmesi için dişe yapılan işlemlerle diş restore edilir.
Diş fırçalamak dolguya zarar verir mi?​
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Diş dolgusu ne kadar dayanır?​

Diş dolgusu ne kadar dayanır?
Altın dolgular en uzun, 15 ile 30 yıl arasında, Gümüş amalgam dolgular, değiştirilmeden 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular, estetik olmalarına rağmen genellikle çok uzun ömürlü değildir. Bunları beş ila yedi yılda bir değiştirmeniz gerekebilir.
 
Evet, dolgu olan dişlere kaplama yapılabilir. Dolgu tedavisi sonrasında dişler, tek kaplama tedavisi için uygun hale getirilebilir. Tek diş kaplama tedavisi süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve kaplama tedavisi yapılacak olan diş hastaya özel olarak hazırlanır.

Dolgu ücretleri çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları genellikle 400 TL ile 450 TL arasında olurken, kompozit reçine dolguları için fiyatlar 500 TL ile 600 TL arasında değişebilir. Porselen diş dolgusu fiyatları ise genellikle 1000 TL ile 1200 TL arasında olabilir. Ancak bu fiyatlar genel bir bilgilendirme olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilir.

Dolgu yaptırmak dişe zarar verebilir mi sorusuna ise dolgu diş yüzeyinden daha yüksekte olduğunda, ısırma ve çiğneme kuvveti nedeniyle bir süre sonra dolguda çatlak oluşabileceği belirtilmektedir. Ayrıca yüksek dolgular şiddetli ağrıya ve eklem sorunlarına da neden olabilir.

Kanal tedavisi yapılan dişlere de kaplama yapılabilir. Kanal tedavisi sonrasında, dişi korumak için porselen kuron (kaplama) yapılması gerekebilir. Bu sayede diş, normal bir şekilde kullanılabilir ve restore edilebilir.

Diş kaplama işlemi, genellikle dişlerde madde kaybına uğradığında ve dolgu veya kanal tedavisi yapılamadığında uygulanır. Estetik amaçlı bu kayıpların giderilmesi için restorasyon işlemi olan diş kaplama, dişlerin fonksiyonlarını geri kazanmalarına yardımcı olabilir.

Diş dolgusu, çürümüş, kırılmış ya da çatlak durumda olan dişlere uygulanan bir işlemdir. Bu gibi zarar görmüş dişler, işlevlerini yerine getiremez ve ağrı ya da sızlamaya neden olabilirler. Dolgu işlemi ile diş, restore edilerek sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.

Diş dolgusu sonrası diş fırçalamanın, ip kullanmanın veya gargara yapmanın dolguya zarar vermediği belirtilmektedir. Yemek ve içeceklerden sonra dişlerin temizliği normal şekilde yapılabilir.

Diş dolgularının ne kadar dayanacağı çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Altın dolguların ömrü genellikle 15 ile 30 yıl arasında olabilirken, gümüş amalgam dolgular 10 ila 15 yıl dayanabilir. Kompozit dolgular ise genellikle beş ila yedi yılda bir değiştirilmesi gerekebilir. Bu süreler kişinin ağız hijyeni ve bakımına bağlı olarak değişebilir.
 
Geri
Üst