AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dokuzeylul İlköğretim Okulu Bilgileri Edremit Balıkesir

SoruCevap

Yeni Üye
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Edremit'teki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Dokuzeylul İlköğretim Okulu Tanıtımı - Dokuzeylul İlköğretim Okulu Resimleri - Dokuzeylul İlköğretim Okulu Hakkında

Tarihçe

DOKUZEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU

Okulun arsası, 1965te Seyitzade veresesinden devlet tarafından 160.000 Lira istimlak bedeli ödenerek alındı. Eski yeri sabunhane ve onun bahçesi idi.

Okulun inşaatına birinci kat olarak, 1965 yazında başlandı. Okul 1966 Mart ayında öğretime açıldı. Birinci kat 180.000 Liraya tamamlandı.
1965-1966 Eğitim-Öğretim yılında 7 sınıf ve 7 öğretmenle hizmete açılan yeni okula; Edremitin düşman işgalinden kurtuluş günü olan Dokuzeylül adı verildi.
1969 yılında öğrenci yoğunluğu düşünülerek okulun ikinci katının yapılması uygun görüldü.Sayın Balıkesir Valisi Fahrettin Akkutlunun büyük önem ve emekleriyle ikinci katın inşaatına başlandı.
Malzemesi ilçe kaymakamlığı tarafından verilen ikinci katın işçiliğine 117.000 Lira ödendi.
Dokuzeylül 5.Ocak.1970 Tarihinde 10 sınıf ve 10 öğretmen ile faaliyete geçmiştir.
1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında sekiz yıllık İlköğretim Okulu oldu.
2005-2006 Eğitim ve Öğretim yılı içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Sosyal Yardımlaşma fonu ve okul kaynakları kullanılarak büyük onarım yapılmış, tüm kullanım alanları elden geçirilerek çağdaş bir eğitim yuvasına dönüştürülmüştür.
2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında 19 öğretmen ve 214 öğrenci ile eğitim ve öğretimi tamamlamıştır.
2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında 19 öğretmen ve 209 öğrenci ile eğitim ve öğretimi tamamlamıştır.
2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılında 19 öğretmen ve 183 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Dokuzeylul İlköğretim Okulu Balıkesir Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Dokuzeylul İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Dokuzeylul İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Dokuzeylul İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Dokuzeylul İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: DOKUZEYLUL İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Dokuzeylül llköğretim Okulu Edremit Balıkesir

Telefon Numarası: 2663731502

Faks Numarası: 2663742043

E-mail Adresi:653997@meb.k12.tr

Web Adresi: BALIKESİR - EDREMİT - Dokuzeylul İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

Geri