AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Döküm Tavada Dana Antrikot

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Döküm Tavada Dana Antrikot Tanımı İçin Malzemeler
1 parmak kalınlığında dinlenmiş dana antrikot (300-350 gr.)
4 diş sarımsak
1 kesim biberiye (rosemary)
1 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Granül tuz
Taze çekilmiş karabiber
Streç film

Döküm Tavada Dana Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Döküm tavamızı ocağın en büyük gözüne alıp 15 dakika kadar ısıtalım.
Fırını 220 dereceye ayarlayalım.
1 gün evvelden zeytinyağına yatırdığımız antrikotun üzerine tuz ve karabiber ekleyelim.
Isınan tavamıza etimizi koyalım ve 5 dk bir tarafını 5 dk öbür tarafını mühürleyelim.
Sarımsakları et ile birlikte döküm tavada çevirelim.
Fırın tepsisine streç sinemasını koyalım, etimizi streç sinemasına koyduktan sonra üzerine biberiye, sarımsak ve tereyağını ekleyip streç sinemanın ağzını kapatıp fırına verelim.
15 dk fırında kalan etimizi alalım 5 dk dinlendikten sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun.
Döküm Tavada Dana Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst