- Konu Yazar
Döküm kumlarının su miktarını etkileyen faktörler nelerdir?
Bunu da kontrol eden dört tane faktör vardır: i) tane inceliği, ii) tane şekli, iii) bağlayıcı cinsi ve miktarı, ve iv) nem miktarıdır.Kalıp yapmak için hangi silikon kullanılır?
Kalıp yapmak için hangi silikon kullanılır?Silikon hammaddesi yapısı itibariyle birçok endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Hobi sektöründe kalıp almak için kullanılan kalıp silikonu RTV2’dir.
Üretilecek parçanın yüzey kalitesini ve boyut hassasiyetini artırmak için neler yapılabilir?
Üretilecek parçanın yüzey kalitesini ve boyut hassasiyetini artırmak için neler yapılabilir?Yüzey kalitesini arttırmak ve kalıp boşluğu yüzeylerindeki kumun kalkmasını önlemek için kalıp yüzeyi, refrakter bir malzeme püskürtülerek kaplanabilir. Püskürtülen bu sıvılar genellikle su, refrakter malzeme ise bentonit, tahıl veya melas gibi bir bağlayıcının karışımıdır.
Kalıphane ne demek?
Kalıpçılık mesleğine mensup kişilerin kalıplarının yapımını gerçekleştirdiği alana kalıp hane adı verilir.Silikon kalıp nasıl alınır?
Silikon kalıp nasıl alınır?Bir silikon kalıp seti al. Bunu kalıp ve döküm malzemesi satan dükkânlarda bulabilirsin. Bazen de stok bakımından zengin sanat malzemesi mağazalarında bulabilirsin. Çoğu kitte “A” ve “B” olarak etiketlenmiş iki kap bulunur. Bazen de bunları ayrı ayrı satın alman gerekir.
Silikon kalıp malzemesi nedir?
Silikon kalıp malzemesi nedir?Silikon kalıp, kalıp malzemesi olarak silikonun kullanıldığı, kalıpların döküm yöntemiyle hazırlandığı ve silikon kalıplamanın yapılmasını sağlayan üretim malzemesidir. Bir yardımcı ürün gibi gözükse de aslında ortaya çıkan ürünün var olmasının sebebidir.
Döküm parçaların iç boşluklarını veya modelin kumdan sıyrılması sırasında bozulabilecek kalıp kısımlarını oluşturmak için kullanılan kalıp elemanlarına maça denir.
Hacim kalıpçılığı nedir?
Hacim kalıpçılığı nedir?1.1. veya sıkıĢtırılarak doldurma iĢlemini yapabildiğimiz mekanizmalara ve seri üretim aparatlarına hacim kalıbı denir. Kalıbın yapım, tasarım ve parçanın üretim aĢamasına hacim kalıpçılığı denir.