Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Doktora yapmadan ogretim gorevlisi olunur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.232
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doktora yapmadan öğretim görevlisi olunur mu?​

(3) (Değişik:RG-3/10/2019-30907) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

Öğretim görevlisi doktora yapmak zorunda mı?​

öğretim görevlisi olan kişi asistan değildir. doktora yapabilirler lakin mecburi değildir. daha yüksek akademik ünvana (yardımcı doçent, doçent, profesör) yükselemezler. fakültelerin hemen hemen bütün ders yükü öğretim görevlileri üzerindedir.
Araştırma görevlisi olmak için doktora şart mı?
Söz konusu yönetmeliğin 7 nci maddesinin 1 inci fıkrasında; “Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak” hükmü yer almakta olup, araştırma görevlisi alımlarına ilişkin başkaca bir şart bulunmamaktadır.
Doktora için yaş sınırı var mı?
Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. İlan edilen yabancı dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.

Doktor öğretim üyesi olmak için yaş sınırı var mı?​

Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

Dr öğretim üyesi olmak için ne yapmalı?​

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil) gibi sınavlardan başvurulacak alanın baraj puanını geçmek, Doktora, sanatta yeterlik ya da tıpta uzmanlık gibi süreçleri tamamlamak, Açılan kontenjanlara başvurmak ve öğretim üyesi olarak işe başlamak.
Öğretim görevlisi doktora yaparsa ne olur?
Öğretim görevlileri, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu aranmayan ve özel uzmanlık gerektiren konularda ders vermek amacı ile geçici ya da devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişilerdir. Doktorasını tamamlayanlar ilgili uzmanlık alanlarında doçentlik sınavına müracaat edebilirler.
Araştırma görevlisi Doktor ne demek?
Araştırma görevlisi (eskiden “asistan”) yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcısı.
 
Geri
Üst