Doktora yapan arastirma gorevlisi olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Doktora yapan araştırma görevlisi olabilir mi?​

Araştırma Görevlisi: Araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan kişidir. Yüksek lisans ya da doktora yaparken üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosunda yer alabilirsiniz.

Doktora öğrencisi öğretim görevlisi olabilir mı?​

Eğitim hayatına akademik olarak devam etmek isteyen kişiler doktora eğitimini yaparken öğretim görevlisi olmayı seçebiliyorlar. Eğitim hayatına akademik olarak devam etmek isteyen kişiler doktora eğitimini yaparken öğretim görevlisi olmayı seçebiliyorlar.
Doktoranızı bitirdiğinizde PhD diploması alırsınız?
Yüksek lisansın aksine doktora, yapılan işin “felsefesini” öğrenmek ve neredeyse her zaman akademik bir kariyer gütmek için alınan bir diplomadır. Doktoranızı bitirdiğinizde “Felsefe Doktoru” (İng: “Doctor of Philosophy, Kısaltma: PhD) diploması alırsınız.
Paşa Paşa’da doktora başvurusu yapılacak mı?
not: masterla bütünleşik doktora programı için bu dediklerim. yani okula kabul edilirseniz 3-4 yıl okuyup bitiremiyorsunuz. paşa paşa 5-6 sene en az okumak gerekiyor. başvuru sırasında direkt doktora başvurusu yapmış oluyorsunuz. doktora yapacaklara ekonomik çözüm (!). (yukarıdaki fiyatlar doğrudan bir özel üniversiteden alınmıştır.)

Doktora, İngilizcede “Master” anlamına gelir.?​

Doktora = Doktora. Yüksek lisans, doktorayı da içine alan genel bir kavram değildir. Yüksek lisans, İngilizcede “master” olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de “master” olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir.

Ne kadar uzun bir üniversitede doktora gittim?​

biraz evvel konuyla alakalı bir üniversiteyle görüştüm. 6 sene doktora sürerken bütünleşik program 8 seneye kadar sürüyormuş. oha ne faydası var o zaman dedim. ingiltere’de 3yıl civarı dedim. burada da iyi olursanız 4 yıl da sürebilir dedi. şaşırdım mı? hayır.

Geri