Doktora icin yuksek lisans sart mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Doktora için yüksek lisans şart mı?​

Doktora programlarına başvurabilmek (diğer bir deyişle doktora yapabilmek) için bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmanız gerekir. (YÖK – Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ne göre doktora programlarına lisans mezunu olarak da başvurabilirsiniz.)

Yüksek lisans ve doktora aynı anda yapılabilir mi?​

5- İlgili yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrası kapsamında, daha önceden birden fazla Tezli Yüksek Lisans programına kayıtları olan veya aynı anda hem Doktora hem de Tezli Yüksek Lisans yapanların eğitimlerine devam etmelerinde sakınca bulunmamaktadır.
Doktora yaparken örgün lisans okunur mu?
örgün halde mümkün değildir. ancak açıköğretimden lisans okunursa mümkündür.

Yüksek lisans doktora master ne demek?​

Yüksek lisans, İngilizcede “master” olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de “master” olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir. Master ve doktoraya bir bütün olarak lisansüstü eğitim (İng: “graduate school”) denir.

Iki defa doktora yapılır mı?​

20 nisan 2016 tarihinde yenilenerek resmî gazete’de yayımlanan lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği’nin 35. maddesinin altıncı fıkrasına göre -artık- yapılamaz.
Aynı anda iki örgün eğitim okunur mu?
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Doktora = Doktora. Yüksek lisans, İngilizcede “master” olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de “master” olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir.

Geri