Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Doktora icin yas siniri var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Doktora için yaş sınırı var mı?​

Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. İlan edilen yabancı dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.

40 yaşında araştırma görevlisi olunur mu?​

Yapılan düzenleme ile üniversite araştırma görevlisi kadroları için 35 yaş sınırı kaldırıldı. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yapılan yeni düzenleme ile “araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma” şartı kaldırıldı.
Doktora kaç yaşında biter?
Dersleri başarıyla tamamlayan, yeterlilik sınavını geçen ve tez önerisi kabul edilen doktora adayının tez çalışmalarını 12 yarıyıl sonuna kadar tamamlaması gerekmektedir, aksi takdirde ilişiği kesilir. Yani doktoranızı tamamlayabilmek için azami 16 yarıyılınız (8 yıl) vardır.
Öğretim üyesi olmak için doktora şart mı?
Öğretim görevlileri, doktora derecesine sahip olma zorunluluğu bulunmayan ve özel uzmanlık gerektiren konularda ders vermek için geçici ya da devamlı olarak yükseköğretim kurumlarında görevlendirilen kişilere denir.

Kaç yasina kadar araştırma görevlisi olunur?​

“(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.

Araştırma Görevlisi yaş sınırı kalktı mı?​

Dairesi’nin 2015/14240 Esas, 2019/6854 Karar sayılı kararı ile söz konusu madde iptal edilmiştir. Danıştay’ın söz konusu kararı ile araştırma görevlisi kadrosunda 35 yaş sınırı kalkmıştır.
Doktora en az kaç yılda biter?
Tez önerisi kabul edilen doktora öğrencisinin kabul edilen doktora adayının tez çalışmalarını 12 yarıyıl sonuna kadar bitirmesi zorunludur. Aksi durumda ilişiği kesilmektedir. Doktoranın tamamlanması için azami süre 16 yarıyıl yani 8 senedir.
Doktorada atılma var mı?
Yüksek lisans ve doktoraya yıl sınırı getirildi. Yüksek lisansta 3 yılda derslerini başarıyla tamamlayamayan, doktorada 2 yılda derslerini veremeyen öğrenciler üniversiteden atılabilecek. Tezli yüksek lisans programının süresi, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 2 yıl olacak.

Doktora yapmadan akademisyen olunur mu?​

Öğretim üyesi olmanın ilk şartı doktorayı başarıyla tamamlamaktır. Akademisyen, yüksek lisans yaptığı dönemde araştırmalarını derinleştirmelidir. Alanında bilir kişi bir hale gelmelidir. Akademisyen özünde, üniversite ve yüksek öğrenim gibi kurumlar içinde öğretim gerçekleştiren kişidir.

Doktora yapmadan öğretim görevlisi olunur mu?​

(3) (Değişik:RG-3/10/2019-30907) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
Yüksek lisans öğrencisi araştırma görevlisi olabilir mi?
Yüksek lisans eğitimiyle paralel olarak araştırma görevlisi kadrosuna da başvurulabilir, yani hem yüksek lisans öğrencisi hem de araştırma görevlisi olabilirsiniz.
Araştırma görevlisi ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar

Araştırma görevlisi olmak için 35 yaş sınırı var mı?​

35 yaş sınırı kalktı mı?​

Adalet Bakanlığı’nın Memur Sınav-Atama ve Nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bazı personel için memurlukta 35 yaş sınırı kalktı.
Doktora kaç yılda bitmeli?
 
Geri
Üst